Στη δεύτερη πλέον γενιά του, το Audi Q3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο από ποτέ! Δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση, αλλά το συνολικό πακέτο, που ενθουσιάζει. Με συστήματα και λειτουργίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, στην υπηρεσία του οδηγού όταν παρκάρει, όταν κινείται στην πόλη ή ταξειδεύει στον αυτοκινητόδρομο. Με σύστημα τετρακίνησης quattro για τις εκτός δρόμου αποδράσεις. Με μεγάλους χώρους και έντονη πρακτικότητα. Όπως και όλα τα κορυφαία Audi, το νέο Q3 διαθέτει ψηφιακό κόκπιτ και ένα προηγμένο σύστημα MMI με οθόνη αφής.

Πιο δυναμική σχεδίαση

Το νέο Audi Q3 δείχνει και είναι πολύ πιο σπορ από τον προκάτοχό του. Εμπρός, την ταυτότητα καθορίζουν το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι στενοί προβολείς με τεχνολογία LED. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED με έξυπνη προσαρμογή της φωτεινής δέσμης στις συνθήκες του δρόμου. Στο πλάι, σημαντικά είναι τα γραφικά φωτισμού καθώς και το αποτύπωμα των προβολέων και των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Τα περιγράμματα είναι εμπνευσμένα από το quattro DNΑ της Audi και κάνουν το SUV να φαίνεται ακόμη πιο φαρδύ με τα διαφορετικού χρώματος τόξα να δημιουργούν μία έντονη off-road αντίθεση.

Νέο Audi Q3

Ελαφρώς μεγαλύτερο, αρκετά πιο ευρύχωρο

Βασισμένο στη μεταβλητή πλατφόρμα του Group, το νέο Q3, έχει μεγαλώσει σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις και είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Το μήκος του φτάνει τα 4.485 χιλιοστά και είναι 97 χλστ. πιο μακρύ από το απερχόμενο μοντέλο. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. και φτάνει τα 1.856 χλστ. συνολικά, αλλά με ύψος 1.585 χλστ. είναι 5 χλστ. χαμηλότερο από το αμάξωμα του Q3 της πρώτης γενιάς. Στο μεταξόνιο έχουν προστεθεί 77 χλστ. φτάνοντας τα 2.680 χλστ., διασφαλίζοντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Η άνεση αγγίζει τα δεδομένα της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ τα πίσω καθίσματα είναι συρρόμενα εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 530 ή 675 λίτρα και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες. Η ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη πόρτα του χώρου αποσκευών προσφέρει εύκολη πρόσβαση και σε συνδυασμό με ένα διακόπτη διευκόλυνσης μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με μία κίνηση του ποδιού.

Ένας νέος, ψηφιακός κόσμος στο εσωτερικό

Η λειτουργία και η προβολή των πληροφοριών και ενδείξεων στο εσωτερικό έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Η Audi έχει καταργήσει τα κλασσικά αναλογικά όργανα. Έτσι στο νέο Q3 υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για τα μεγέθη οθονών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Ακόμη και στην έκδοση με το στάνταρ MMI radio υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών. Προαιρετικά υπάρχει οθόνη 12,5 ιντσών, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού

Το νέο Audi Q3 προσφέρει έναν πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας. Η λίστα περιλαμβάνει συστήματα όπως το ενεργητικό cruise control, το οποίο διατίθεται προαιρετικά με το S tronic, και ενσωματώνει τις λειτουργίες της ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist). Διαθέσιμα είναι και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) και άλλα.

Νέο Audi Q3

Οι κινητήρες του Audi Q3

Στο λανσάρισμα του νέου Q3 η Audi θα προσφέρει τέσσερις εκδόσεις. Τρεις με βενζινοκινητήρες και μια πετρελαιοκίνητη, σε συνδυασμό με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση quattro. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους, ενώ όλες οι μονάδες είναι τετρακύλινδρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο S tronic επτά σχέσεων.

Η ανάρτηση υιοθετεί γόνατα MacPherson μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Το νέο Q3 εξοπλίζεται και με την τεχνολογία quattro, η οποία εδώ και 35 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση. Μία τεχνολογία που εγγυάται πρόσφυση και δυναμική συμπεριφορά σε κάθε καιρό και κάθε δρόμο.

Νέο Audi Q3

Δείτε ακόμη:

Νέες εκδόσεις Τ3 και D3 για το Volvo XC40