Opel Grandland X με ισχυρότερο και καθαρότερο κινητήρα

Το Opel Grandland X αποκτά έναν νέο turbo κινητήρα βενζίνης ισχύος 180 ίππων. Συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Opel προσφέρει ένα νέο κινητήρα για το Grandland X. Συγκεκριμένα, το συμπαγές SUV θα εφοδιάζεται με ένα νέο, turbo βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Πρόκειται για μια αλουμινένια μονάδα PureTech που παράγει χαμηλούς ρύπους, χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων με φίλτρο σωματιδίων βενζίνης (GPF).

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας αποδίδει 180 hp και ροπή 250 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Το Grandland X κάνει το 0-100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 222 km/h. Σε συνδυασμό με τη μεταβλητή βύθιση των βαλβίδων, το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων επιτρέπει τη συνεχή ρύθμιση βύθισης και διάρκεια ανοίγματος των βαλβίδων, για βελτιωμένη κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Το Grandland X 1.6 Direct Injection Turbo προσφέρει μέση κατανάλωση 5,8-5,7 lt/100 km και 132-130 g/km CO2 και ήδη συμμορφώνεται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP.

 

Δείτε ακόμη:

Πρώτη γνωριμία με το Opel Grandland X