Δοκιμή: Ford Ecosport 1.0 140hp | Vlog

Το Ecosport είναι το μικρό SUV της Ford βασισμένο στο Fiesta. Και το 2018 δέχθηκε μια καλή ανανέωση εξωτερικά και εσωτερικά.

Το Ford Ecosport άλλαξε, επανασχεδιάστηκε και επέστρεψε πιο σύγχρονο, αλλά κυρίως με ένα πλήρως αναβαθμισμένο εσωτερικό. Εξωτερικά το μοντέλο μοιάζει πλέον αρκετά με τα μεγάλα του αδέλφια, το Kuga και το Edge. Έχει μεγάλη μάσκα εμπρός που του χαρίζει μια εντυπωσιακή όψη. Αλλά ακόμη κι έτσι, οι υπόλοιπες αναλογίες του δείχνουν κάπως περίερεγες.

Αυτό που δε βελτιώθηκε στο ανανεωμένο μοντέλο είναι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγει το πορτ μπαγκάζ. Η πόρτα ανοίγει στο πλάι, είναι βαριά και η διαδικασία είναι δύσκολη όταν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ρεζέρβα (προαιρετικά), αυτή τοποθετείται εξωτερικά της πόρτας του χώρου αποσκευών. Γεγονός που αποτρέπει λόγω βάρους το άνοιγμα προς τα επάνω. Ο χώρος φόρτωσης είναι καλός και πρακτικός, το κατώφλι χαμηλό και γενικότερα για το ύφος του αυτοκινήτου είναι αρκετός.

Ford Ecosport

Σημαντική αναβάθμιση στο εσωτερικό του Ecosport

Οι χώροι πίσω προορίζονται για τρία άτομα, ωστόσο το σχετικά μικρό πλάτος ίσως δυσκολέψει στις μακρινές μετακινήσεις, κυρίως αν πρόκειται να καθίσετε στη μέση. Η μεγαλύτερη αλλαγή που δέχθηκε το μοντέλο του 2018 είναι ο επανασχεδιασμός στο ταμπλό. Πρακτικά αποτελεί μια replica του νέου Fiesta και αυτό προσδίδει μια σύγχρονη εικόνα αλλά και μια πολύ καλή εργονομία. Οι θήκες είναι καλές και βολικές, με μοναδική εξαίρεση ίσως τις ποτηροθήκες. Αυτές είναι πολύ κοντά στο χειρόφρενο και αρκετά χαμηλά.

Από πλευράς εκδόσεων, το Ford Ecosport έρχεται σε επίπεδα εξοπλισμού Business, Trend, Titanium και ST Line. Οι περισσότερες εφοδιάζονται με αιωρούμενη οθόνη αφής στο ταμπλό, Ford Sync 3 με Bluetooth, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ράγες οροφής, φώτα LED ημέρας και ζάντες αλουμινίου. Η ST Line, όπως το αυτοκίνητο της δοκιμής μας εξοπλίζεται με:

  • σπορ πεντάλ
  • κόκκινες ραφές στο εσωτερικό
  • σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και εκκίνηση με button
  • οθόνη αφής 8’’
  • κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό
  • σκούρες ζάντες αλουμινίου 17’’
  • μαύρα πλαίσια προβολέςων
  • μαύρους καθρέπτες
  • οροφή διαφορετικού χρώματος
  • πλαϊνές ποδιές
  • αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω

Ford Ecosport

Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι ο 1000άρης βενζίνης σε εκδόσεις 100, 125 και 140 ίππων και ο 1.5 diesel με 100 ή 125 ίππους. Ο κινητήρας 1.5 diesel 125 είναι και ο μοναδικός που μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση.

Πλήρες σετ εντυπώσεων, θετικά και αρνητικά του Ford Ecosport 1.0 EcoBoost 140hp στο video πιο πάνω.

Δείτε τη video-δοκιμή του Ford Fiesta 1.0 125hp

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
8
Ποιότητα
7.5
Εσωτερικό
8
Επιδόσεις
7.5
Οδική συμπεριφορά
7
Σχέση ποιότητας - τιμής
7
vlog-ford-ecosportΤο Ford Ecosport μετά το τελευταίο facelift είναι πιο σύγχρονο και πιο καλοεξοπλισμένο. Παρόλα αυτά δε βελτιώθηκαν στοιχεία όπως το πλαγίως ανοιγόμενο πορτ μπαγκάζ αλλά και κάποια σκληρά πλαστικά εσωτερικά. Ο 1000άρης EcoBoost με τους 140 ίππους προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις αλλά και σχετικά "τσιμπημένη" κατανάλωση. Είναι σίγουρα μια φρέσκια πρόταση στην κατηγορία των μικρών SUV, όμως οι ακριβότερες εκδόσεις πλησιάζουν μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα μοντέλα SUV.