Το νέο μεγάλο SUV των Βαυαρών είναι γεγονός και εγκαινιάζει μια νέα διάσταση στην πολυτέλεια. Η πρώτη BMW X7 στην ιστορία της μάρκας συνδυάζει την εμφάνιση, την αποκλειστικότητα και την ευρυχωρία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου. Η παραγωγή της θα γίνει στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ, ενώ αναμένεται στην αγορά από το Μάρτιο του 2019.

Η ναυαρχίδα της οικογένειας BMW X έχει μήκος 5.151 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος 1.805 mm, και μεταξόνιο 3.105 mm. Με κύρια συστατικά την αισθητική σαφήνεια και την ακρίβεια, η σχεδιαστική γλώσσα αποτυπώνεται στο επιβλητικό εμπρός τμήμα, στα μεγάλα παράθυρα, στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, στη μακριά γραμμή οροφής και στη διαιρούμενη πίσω πόρτα δύο τμημάτων. Την εικόνα συμπληρώνουν οι στάνταρ ζάντες 20 ιντσών, οι πινελιές σε χρώμιο και οι προβολείς LED στο στάνταρ εξοπλισμό. Προαιρετικά υπάρχουν και τα φώτα laser της BMW.

BMW X7

X7 με 7 θέσεις…

Στο εσωτερικό υπάρχει 7-θέσια διάταξη σε όλες τις εκδόσεις, ενώ προαιρετικά η μεσαία σειρά μπορεί να αποκτηθεί με δύο ατομικά καθίσματα comfort για απόλυτη άνεση. Οι χώροι στην τρίτη σειρά καθισμάτων είναι άνετοι, ενώ παντού στην καμπίνα υπάρχουν υποβραχιόνια, ποτηροθήκες και θύρες USB. Όλα τα καθίσματα ρυθμίζονται ηλεκτρικά και έχουν δερμάτινη ταπετσαρία ως στάνταρ. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται από 326 έως 2.120 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων της δεύτερης και τρίτης σειράς.

Ο εξοπλισμός της BMW X7 περιλαμβάνει αυτόματο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, φωτισμό περιβάλλοντος και πανοραμική κρυστάλλινη οροφή τριών τμημάτων, όλα στάνταρ. Προαιρετικά βεβαίως μπορεί να τοποθετηθεί κλιματισμός πέντε ζωνών, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge, χειριστήρια με χρήση κρυστάλλινων στοιχείων, ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών Professional. Η γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Driving Assistant Professional με Steering και lane control assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant και προστασία από πλευρική σύγκρουση, υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου, Προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας, Προειδοποίηση Προτεραιότητας και Προειδοποίηση Πορείας στο αντίθετο ρεύμα.

Το BMW Live Cockpit Professional με BMW Operating System 7.0 είναι στάνταρ, όπως και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με Control Display με οθόνη 12,3 ιντσών. Το BMW Intelligent Personal Assistant υποδύεται το ρόλο ενός ψηφιακού συνοδηγού και ειδήμονα του αυτοκινήτου και ενεργοποιεί συστήματα και υπηρεσίες. Λειτουργεί με φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη.

BMW X7

Αρχικά σε τρεις 3-λιτρες εκδόσεις

Τέλος, στο οδηγικό κομμάτι, η X7 εφοδιάζεται με αεροελατήρια και στους δύο άξονες και προσαρμοζόμενη ανάρτηση (Adaptive) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες ως στάνταρ. Ένα διαφορικό M Sport είναι στάνταρ στη BMW X7 M50d και προαιρετικό στις X7 xDrive50i και xDrive40i. Προαιρετικά διατίθεται και διακόπτης Off-Road με επιλογή προγραμμάτων οδήγησης για άμμο, χώμα, πέτρες και χιόνι μέσω μπουτόν.

Από το λανσάρισμα θα διατίθεται η BMW X7 xDrive40i με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 3,0 lt και 340 hp και σε diesel οι επίσης 3-λιτρες, 6-κύλινδρες X7 xDrive 30d με 265 hp και 620 Nm και X7 M50d 400 hp και 760 Nm ροπής.