Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift: Διπλό θέαμα στο Ηράκλειο

Σε ένα συναρπαστικό διήμερο στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου 3 χιλιάδες θεατές απόλαυσαν περάσματα και μάχες Ελλήνων, Κύπριων και ξένων οδηγών. Ο 6ος γύρος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift συνδιοργανώθηκε μαζί με το 2ο γύρο του Mediterranean Drift Challenge.

Το άκρως απρόβλεπτο φετινό πρωτάθλημα Drift απέκτησε νέα τροπή, στην κατηγορία Pro. Οι μάχες στην ιδιαίτερα τεχνική διαδρομή που σχεδιάστηκε στο κρητικό λιμάνι βρήκαν νικητή τον Χρήστο Χαντζαρά. Έτσι, ο πρώτος οδηγός φέτος που κατάφερε να πετύχει και δεύτερη νίκη, μετά από πέντε διαφορετικούς νικητές σε αγώνες, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά μόλις 8 βαθμών από τον Τάσο Χάρκα.

Οι ανατροπές συνεχίστηκαν και στις επόμενες θέσεις της βαθμολογίας. Με τη δεύτερη θέση, στον καλύτερο αγώνα της καριέρας του, ο Νεκτάριος Καραμπακάκης συγκέντρωσε 21 βαθμούς. Στο μικρό τελικό έφτασαν οι Γιώργος Λαγός και Μάνος Ασλάνης. Η μάχη τους κρίθηκε υπέρ του Λαγού έπειτα από μηχανικό πρόβλημα του Ασλάνη. Την εξάδα έκλεισε ο Κώστας Δημητρόπουλος και ο Σάμιος Γιάννης Λυμπέρης, εμπρός από τον παλιό πρωταθλητή Νίκο Ζιλιμπινάκη.

2ος γύρος του Mediterranean Drift Challenge

Αντίστοιχα θεαματικές ήταν οι μάχες και στον αγώνα του MDC Drift. Νικητής, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ήταν ο Alex Golovnya. Μάλιστα χρειάστηκε να «επιστρατεύσει» σχεδόν αλάνθαστη και οριακή οδήγηση για να κερδίσει τον «θαυματουργό» 15χρονο Σταύρο Γρύλλη από την Κω. Τον πιο αγαπημένο, ίσως, οδηγό των θεατών στην Κρήτη!

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Dmitry Illyuk, οδηγώντας τον πανίσχυρο «δράκο» του όπως μόνο αυτός ξέρει. Κέρδισε τον «βασιλιά του Βορρά» Τάσο Χάρκα, που κι αυτός με τη σειρά του έκανε πολύ σταθερή και με ελάχιστα λάθη εμφάνιση. Άκρως εντυπωσιακός ήταν ο Κύπριος David David, ο οποίος αναπλήρωσε την απουσία του από τις Σέρρες και το Μαραθώνα με πλούσιο θέαμα. Την εξάδα έκλεισε ο Δημήτρης Τσαγκαράκης.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift ολοκληρώνεται στους φετινούς τελικούς της ανάδειξης των Πρωταθλητών για τη Σπάρτη, στις 17-18 Νοεμβρίου.

Αποτελέσματα

Βαθμολογία