Εντυπωσιακό ντεμπούτο για το Volkswagen Polo GTI R5

Δυναμικό ντεμπούτο έκανε το νέο Polo GTI R5 στο Ράλλυ Καταλλονίας. Ο Peter Solberg έφερε το νέο αγωνιστικό στο βάθρο στην πρεμιέρα του στις ειδικές.

VW Polo GTI R5

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του νέου Volkswagen Polo GTI R5 έγινε με απόλυτη επιτυχία στο Ράλλυ Καταλονίας την περασμένη εβδομάδα. Ο Petter Solberg στην πρεμιέρα του νέου αυτοκινήτου σε άσφαλτο και χώμα, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Μάλιστα ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία WRC 2. Από την άλλη ο Eric Camilli ήταν πρώτος σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Στη μοναδική εργοστασιακή εμφάνιση, η Volkswagen πέτυχε απόλυτα το στόχο που η ίδια είχε προσδιορίσει. Να αποδείξει την ικανότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου για ιδιώτες πελάτες.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε σε λευκό χαρτί από τη Volkswagen Motorsport και απευθύνεται σε ιδιώτες πελάτες, αγωνιζόμενους σε εθνικά, περιφερειακά και διεθνή πρωταθλήματα. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η Volkswagen ήταν τόσο σίγουρη για την εξέλιξη του Polo GTI R5, που σκόπιμα επέλεξε το Ράλλυ Καταλονίας, τον μοναδικό μικτό αγώνα του θεσμού για να κάνει το ντεμπούτο του.

Μετά το αγωνιστικό ντεμπούτο του, ξεκινάει η επόμενη φάση για το Polo GTI R5 200, όπως είναι η πλήρης ονομασία του. Τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε πελάτες στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

VW Polo GTI R5

Δείτε ακόμη:

WRC: Απίστευτο come back του Loeb στην Ισπανία