Το σύστημα e-POWER της Nissan κερδίζει βραβείο τεχνολογίας

Το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER της Nissan, που διατίθεται στο μίνι βαν Serena, ονομάστηκε “Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019” από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan (RJC). Η RJC ανακοίνωσε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από τον τελικό γύρο ψηφοφορίας για τα ετήσια βραβεία του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, στις 13 Νοεμβρίου.

Το Serena έγινε το δεύτερο μοντέλο της Nissan που εξοπλίστηκε με το e-POWER τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας το Note e-POWER, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2016. Το σύστημα e-POWER συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με έναν βενζινοκινητήρα που φορτίζει την μπαταρία του οχήματος.

Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-POWER προσφέρει στον οδηγό την ισχυρή, ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος, με την απόδοση ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5 λίτρων! Το Serena e-POWER έχει κάνει “θραύση” στην Ιαπωνία. Από την έναρξη της κυκλοφορίας του, το 40% των αγοραστών του μοντέλου επέλεξε την έκδοση e-POWER.

Το σύστημα e-POWER αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής της Nissan για την ηλεκτροκίνηση. Η Nissan σχεδιάζει να προωθήσει περισσότερα μοντέλα e-POWER παγκοσμίως, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility, του οράματός της για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.