Toyota Prius: Ανανεωμένο και τετρακίνητο

Η Toyota αποκαλύπτει το ανανεωμένο Prius, το οποίο εκτός από μερικές στυλιστικές πινελιές αποκτά για πρώτη φορά και τετρακίνηση!

Αυτό είναι το ανανεωμένο Toyota Prius, το οποίο για το 2019 δέχθηκε αυτό που λέμε ένα facelift. Ταυτόχρονα όμως απέκτησε και μια νέα ενδιαφέρουσα έκδοση με τετρακίνηση, χάρη στην προσθήκη ενός ακόμα ηλεκτροκινητήρα!

Το υβριδικό μοντέλο υιοθετεί ένα καινούριο σύστημα τετρακίνησης που η Toyota ονομάζει Hybrid AWD-i. Έτσι λοιπόν, ένας ακόμη ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, χωρίς την ύπαρξη διαφορικών. Η τετρακίνηση ενεργοποιείται αυτόματα μόνο όταν κριθεί απαραίτητο και σε ταχύτητες έως 70 km/h. Αυτό σημαίνει πως αν οι εμπρός τροχοί δεν έχουν πρόσφυση σε συνθήκες βρεγμένου ή χιονισμένου οδοστρώματος, ο πίσω άξονας ενεργοποιείται προκειμένου να βγάλει το Prius από την δύσκολη κατάσταση.

Εκτός από τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, το ανανεωμένο Prius έχει και νέα μπαταρία νικελίου μετάλλου του υδριδίου, η οποία είναι ανθεκτικότερη σε πιο κρύες συνθήκες. Ταυτόχρονα, νέα μπαταρία αποκτά και η έκδοση με κίνηση μόνο εμπρός. Και στις δύο εκδόσεις, οι ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται με τον γνώριμο θερμικό κινητήρα 1,8 λίτρων.

Αλλαγές και στη σχεδίαση του Prius

Για το 2019, το Toyota Prius έχει διακριτικές επεμβάσεις στη σχεδίαση του. Έτσι, υπάρχουν ανανεωμένα φώτα και προφυλακτήρας, εμπρός και πίσω. Η καμπίνα βελτιώθηκε στα σημεία, ενώ προστίθεται και το νέας γενιάς σύστημα infotainment Toyota Touch 2.