Nissan LEAF 3.ZERO και LEAF 3.ZERO e + Limited Edition

Η Nissan ανακοινώνει δύο νέες εκδόσεις του αμιγώς ηλεκτροκίνητου LEAF με την ονομασία LEAF 3.ZERO.

Nissan LEAF

Μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan, η μάρκα παρουσιάζει δύο νέες εκδόσεις του LEAF. Πρόκειται για το LEAF 3.ZERO το οποίο θα έρθει με περισσότερο εξοπλισμό, νέα χρώματα αλλά και μια ειδική έκδοση με μεγαλύτερη απόδοση και αυτονομία.

Το LEAF 3.ZERO έχει μια οθόνη ψυχαγωγίας 8 ιντσών που προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως την πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα (door-to-door). Μια ολοκαίνουργια και βελτιωμένη εφαρμογή του NissanConnect EV θα είναι επίσης διαθέσιμη, με την κυκλοφορία του LEAF 3.ZERO στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το 3.ZERO είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 40 kWh, ενώ έχει νέα χρώματα αμαξώματος και συνδυασμούς διχρωμίας (κόκκινο με μαύρη οροφή και μπλε με μαύρη οροφή).

Ισχυρότερη έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Το Nissan LEAF 3.ZERO e + Limited Edition αποτελεί μια περιορισμένη έκδοση, με μόλις 5.000 αυτοκίνητα να κατασκευάζονται για την Ευρώπη. Θα διαθέτει υψηλότερη απόδοση που θα φτάνει τα 160 kW (217 PS) και μεγαλύτερη εμβέλεια, που αναμένεται να φτάνει τα 385 km* με μία μόνο φόρτιση.

Η “έξυπνη” μπαταρία του LEAF 3.ZERO e + Limited Edition, έχει 25% περισσότερη πυκνότητα και 55% περισσότερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας. Μέσω του πρωτοποριακού σχεδιασμού και της έξυπνης μηχανικής, η νέα μπαταρία υψηλότερης ισχύος περιέχει 288 κυψέλες, σε σύγκριση με τις 192 που υπάρχουν στο ισοδύναμο των 40 kWh.

Στο δρόμο, η μπαταρία των 62 kWH προσφέρει αύξηση της τάξης του 40%, σε σχέση με το LEAF 3.ZERO που είναι εξοπλισμένο με την μπαταρία των 40kWh. Αυτό “μεταφράζεται” σε μια επιπρόσθετη εμβέλεια 100 km σε συγκρίσιμες συνθήκες χρήσης, γεγονός που αποτελεί μια σαφή εξέλιξη του LEAF.

Οι πρώτες παραδόσεις του LEAF 3.ZERO αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Μάιο του 2019, ενώ οι παραδόσεις του LEAF 3.ZERO e + Limited Edition θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2019.

*Προβλεπόμενη εκτίμηση εμβέλειας από τη Nissan, για δοκιμές συνδυασμένου κύκλου με το πρωτόκολλο WLTP. Τα τελικά, εγκεκριμένα δεδομένα εμβέλειας για το LEAF 3.ZERO e+ Limited edition, αναμένονται αργότερα μέσα στο 2019.

Διαβάστε ακόμη:

Το Nissan LEAF διαθέσιμο στην Ελλάδα