Η BMW αναβαθμίζει το προφίλ της πολυτελούς ναυαρχίδας της. Η νέα Σειρά 7 έχει νέα εξωτερική σχεδίαση που αναδεικνύει δυναμισμό, κομψότητα και ακρίβεια. Μαζί έχει και νέα στοιχεία εξοπλισμού στο εσωτερικό που συνθέτουν ένα ευχάριστο περιβάλλον με φινέτσα και ‘ευεξία’ για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Εξωτερικά στη νέα Σειρά 7 ξεχωρίζει το ψηλότερο εμπρός άκρο κατά 50 mm, η νέα μάσκα BMW με μονοκόμματο πλαίσιο και επιφάνεια περίπου 40% μεγαλύτερη. Τα φώτα είναι πιο λεπτά, ενώ προαιρετικά διαθέτουν και σύστημα Laserlight. Εκτενώς ανασχεδιασμένο είναι το πίσω τμήμα. Το περίγραμμα της πίσω ποδιάς αντιγράφει τη σχεδιαστική γλώσσα του πλαισίου της εμπρός εισαγωγής αέρα, ενώ υπάρχουν ενσωματωμένες απολήξεις της εξάτμισης και νέα, τρισδιάστατα και λεπτότερα πίσω φώτα. Μία έντονη, λεπτή λωρίδα φώτων (πλάτους έξι χιλιοστών) ανάμεσα στα πίσω φώτα χαρίζει μία έξτρα στιλιστική πινελιά.

Στην καμπίνας της νέας BMW Σειράς 7 υπάρχουν δέρματα Nappa με καπιτονέ σχέδιο και υψηλής ποιότητας ξύλινες διακοσμητικές λωρίδες. Το τιμόνι είναι νέο και με βελτιστοποιημένη διάταξη διακοπτών, ενώ υπάρχει νέα βάση για ασύρματη φόρτιση κινητών τηλεφώνων. Το BMW Touch Command έχει αναβαθμιστεί, ενώ υπάρχει και σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών με οθόνη αφής full-HD.

Γκάμα κινητήρων

Ανανεωμένη είναι η γκάμα των κινητήρων. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται ένας V12 6,6lt με ισχύ 585 ίππων που κινεί την έκδοση M760Li xDrive (0-100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 km/h). Λίγο πιο κάτω συναντάμε τη BMW 750i xDrive με έναν V8 βενζινοκινητήρα 4,4 lt και 530 ίππους αλλά και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις BMW 745e και 745Le xDrive με κινητήρα βενζίνης 286 ίππων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 113 ίππων. Σε πετρέλαιο η γκάμα περιλαμβάνει τις 750d xDrive με 400 hp, 740d xDrive (320 hp) και 730d (265 hp) σε εκδόσεις με τετρακίνηση (xDrive) ή χωρίς. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Στην υπηρεσία οδηγού και επιβατών

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην οδηγική εμπειρία της Σειράς 7. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ως στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση και αερανάρτηση δύο αξόνων, αλλά και Integral Active Steering και Executive Drive Pro με ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς προαιρετικά. Εξαιρετικά πλούσια είναι η γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού, τα οποία περιλαμβάνουν τα Driving Assistant Professional με Steering και lane control assistant και στάνταρ Parking Assistant με Reversing Assistant. Στάνταρ είναι και το BMW Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης, πλήρως ψηφιακό ταμπλό οργάνων 12,3” και οθόνη ελέγχου 10,25”. Διαθέσιμο στη Σειρά 7 είναι και το Intelligent Personal Assistant σε ρόλο ψηφιακού συνοδηγού και ειδήμονα του αυτοκινήτου που ελέγχεται μέσω απλών φωνητικών εντολών.