Η Volkswagen θα αποκαλύψει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το ανανεωμένο Passat, το οποίο θα ενσωματώσει και θα επιδείξει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της μάρκας. Το ανανεωμένο μοντέλο θα ξεκινήσει τις προπαραγγελίες του το Μάιο. Αναμένεται στους δρόμους της Ευρώπης από το Σεπτέμβριο του 2019.

Με πλήρως αυτόματη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο

Μια από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες στο Passat θα είναι το “Travel Assist”, το οποίο θα δούμε σε παγκόσμια πρεμιέρα. Με αυτή την προσθήκη και με το νέο σύστημα IQ.DRIVE το μοντέλο θα είναι το πρώτο Volkswagen ικανό για πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση σε ταχύτητες έως τα 210 km/h. Την ίδια στιγμή θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας με τιμόνι που θα αντιλαμβάνεται πότε το αγγίζει ο οδηγός. Ένα σύστημα αφής θα μπορεί να λειτουργεί σε συνεργασία με το Travel Assist, παρέχοντας έτσι την καλύτερη οδηγική εμπειρία ανά πάσα στιγμή.

Volkswagen Passat

Ένα επίσης νέο χαρακτηριστικό του Volkswagen Passat είναι το λεγόμενο “Emergency Steering Assist”. Αυτό έρχεται να αυξήσει την ασφάλεια σε ελιγμούς αποφυγής όταν αυτοί συνδυάζονται με απότομο φρενάρισμα. Ακόμη, διαθέσιμα θα είναι και τα ενεργά φώτα “IQ.LIGHT – LED matrix”, μια τεχνολογία που σχετικά πρόσφατα γνωρίσαμε στη ναυαρχίδα της μάρκας, το νέο Touareg.

Πρεμιέρα στο ανανεωμένο Volkswagen Passat κάνει και η τρίτη γενιά του Modular Infotainment Matrix (MIB3). Μια τεχνολογία που παρέχει συνδεσιμότητα με smartphones και τις εφαρμογές τους, εξασφαλίζοντας ασύρματη διασύνδεση μέσω Apple CarPlay για πρώτη φορά σε κάποιο Volkswagen. Το σύστημα διατίθεται και με κάρτα SIM ως στάνταρ, δίνοντας online δυνατότητες στο MIB3. Λειτουργεί συνδυαστικά με το Digital Cockpit εμφανίζοντας πληροφορίες στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι.

Στο ανανεωμένο Passat θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι γνώριμοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, όλοι πλέον προδιαγραφών Euro 6d-TEMP. Διαθέσιμη θα είναι και μια έκδοση με τεχνολογία plug-in hybrid, 218 ίππους και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία στα 55 km κατά WLTP (ή 70 km με μέτρηση NEDC).