Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο

Με την παρουσία της κ. Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά και μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η θεματική δράση με τίτλο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ». Η δράση ήταν αφιερωμένη από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στην Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Πατρέων που φέρει το όνομα του νεαρού φοιτητή που έχασε τη ζωή του στις 22/4/2004 σε τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών.

Το αντικείμενο της επιμορφωτικής δράσης ήταν η παρακολούθηση της οδηγικής συμπεριφοράς των γονέων από τα παιδιά τους και η συνεισφορά που αυτά μπορούν να έχουν μέσα από τις παρατηρήσεις τους προς εκείνους. Πάνω από 150 παιδιά, μαθητές 2ας και 3ης δημοτικού από τρία σχολεία της Πάτρας, συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε απλά «μαθήματα» οδικής συμπεριφοράς από πιστοποιημένους επιμορφωτές του Ινστιτούτου και τον Πατρινό πρωταθλητή αγώνων καρτ Φώτη Θωμά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικό έντυπο, ζωγράφισαν εικόνες από την οδηγική καθημερινότητα των γονέων τους, έτσι όπως την παρακολουθούν από τα πίσω καθίσματα. Μέσα από ειδικό έντυπο που θα παραδοθεί στους γονείς-οδηγούς, οι γόνοι τους, τους αξιολόγησαν ως «προσεκτικούς & υπεύθυνους» ή «καλούς που μπορούν να γίνουν καλύτεροι». Οι μικροί μαθητές συνέπεσαν στην παραίνεση που θα επαναλαμβάνουν στο εξής στους οδηγούς που αγαπούν πιο πολύ από όλους: «Μπαμπά – Μαμά, να οδηγείς όπως θες να οδηγώ εγώ, όταν θα μεγαλώσω».

Ανάμεσα στα ενθύμια της συμμετοχής τους στη δράση, τα παιδιά πήραν λευκά μπαλόνια, που προορίζονταν να αποτελέσουν αφορμή για περαιτέρω κουβέντα μεταξύ των παιδιών και προσώπων του κύκλου τους. Η δράση υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Πατρέων που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καρπέτα. Τη συνδιοργανώτρια ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εκπροσώπησε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Γιάννης Φρέρης.