Αυξημένη αυτονομία για τα SEAT που κινούνται με CNG

Η SEAT δεσμεύεται να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα διευρύνοντας το ρόλο του συμπιεσμένου φυσικού αερίου ως καύσιμο. Η πλήρης γκάμα μοντέλων CNG περιλαμβάνει τα Mii, Ibiza, Arona και Leon, που σημαίνει ότι υπάρχει ένα όχημα τροφοδοτούμενο με φυσικό αέριο που ταιριάζει σε κάθε τρόπο ζωής.

Ένα όχημα CNG μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 25% σε σύγκριση με ένα ισοδύναμο αμιγώς βενζινοκίνητο. Παράλληλα με τα όποια οικολογικά και φορολογικά πλεονεκτήματα, η τεχνολογία TGI προσφέρει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά χιλιόμετρο, έως και 50% φθηνότερο από ένα ισοδύναμο μοντέλο βενζίνης και 30% από ένα ντίζελ.

Η σημαντικότερη εξέλιξη στην γκάμα της SEAT είναι η εισαγωγή μιας τρίτης δεξαμενής CNG. Στην περίπτωση των Ibiza και Arona, η αυτονομία κίνησης με CNG φτάνει μέχρι και τα 360 χλμ., ενώ το Leon μπορεί να φτάσει τα 440 χλμ. Αυτή η νέα διαμόρφωση των παραμέτρων ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών TGI που επιθυμούν να αυξήσουν την χιλιομετρική απόσταση που διανύουν σε λειτουργία CNG. Με την τεχνολογία CNG, η SEAT είναι σε θέση να προσφέρει μια πραγματική εναλλακτική λύση, τόσο αποτελεσματική όσο και σύγχρονη, σε ένα όχημα που κοστίζει ουσιαστικά το ίδιο με ένα ισοδύναμο μοντέλο Diesel. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης των μοντέλων TGI είναι παρόμοιο με εκείνο των παραδοσιακών οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η απόφαση της SEAT να αυξήσει την αυτονομία σε λειτουργία CNG αντί για βενζίνη οφείλεται στη ζήτηση των πελατών SEAT που χρησιμοποιούν σήμερα ένα όχημα CNG. Οι οδηγοί καταλήγουν συστηματικά να επιλέγουν τη χρήση ενός μοντέλου CNG, αφού γνωρίζουν την αυξημένη βιωσιμότητα του οχήματος, την εξοικονόμηση καυσίμων καθώς και το πού βρίσκονται τα πλησιέστερα σημεία τροφοδοσίας στις συνήθεις διαδρομές οδήγησης.

Δείτε ακόμη:

Γιατί το Seat Ibiza TGI είναι καλύτερη επιλογή από το diesel;