“Nur Fliegen ist schöner…” ή αλλιώς “μόνο το να πετάς είναι καλύτερο…”. Αυτές οι λέξεις είναι αρκετές για να γεννήσουν πάθος και όνειρα. Όπως το διαφημιστικό σλόγκαν, έτσι και το ίδιο το αυτοκίνητο έχει γίνει classic. Το σπορ Opel GT που πέρασε για πρώτη φορά από τη γραμμή παραγωγής πριν από  50 χρόνια.

Για να ακριβολογούμε, η καριέρα του Opel GT ξεκίνησε όχι πριν από 50, αλλά πριν από  53 χρόνια, κάνοντας πάταγο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1965. Εκεί η εταιρία παρουσίασε ένα διθέσιο σπορ μοντέλο με αεροδυναμικό αμάξωμα, χαμηλό εμπρός τμήμα με αναδιπλούμενους προβολείς, φουσκωμένους θόλους τροχών και αιχμηρό πίσω τμήμα. Το αυτοκίνητο δεν είχε καμία σχέση με οτιδήποτε είχε παρουσιάσει μέχρι τότε Ευρωπαίος κατασκευαστής. Χάρη στις πλούσιες καμπύλες του, πολύ σύντομα άρχισαν να το αποκαλούν “Coke Bottle Shape”, που υποδήλωνε το σχήμα μπουκαλιού της Coca Cola.

Opel GT

Διαβάστε ακόμη: Οι πέντε γενιές ανοιχτών BMW M

Αρχικά, η Opel περιέγραφε το πρωτότυπο “Experimental GT” ως μία μελέτη υψηλών επιδόσεων. Είχε σχεδιαστεί από τον Erhard Schnell και την ομάδα του στο Rüsselsheim, το πρώτο κέντρο σχεδίασης Ευρωπαίου κατασκευαστή αυτοκινήτων. Ο Schnell θυμάται ότι η εξέλιξη του GT ήταν μεγάλο μυστικό:

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, επρόκειτο απλά για ένα σχεδιαστικό project. Το αφεντικό μου δεν το είχε πει στους ανωτέρους του. Αλλά όταν το πρωτότυπο είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν μπορούσε να μην τους ενημερώσει σχετικά. Ανησυχούσαμε πραγματικά όταν παρουσιάσαμε το Experimental GT για πρώτη φορά. Αλλά στη συνέχεια νιώσαμε ανακούφιση όταν η ομάδα διοίκησης αυθόρμητα χειροκρότησε, ήταν όλοι ενθουσιασμένοι.

Η τόλμη τους ανταμείφθηκε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το GT έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από το κοινό. Κανείς δεν περίμενε ένα τόσο επαναστατικό, σπορ αυτοκίνητο από την Opel. Σαν αποτέλεσμα, έξι χρόνια μετά το πρώτο σχέδιο και μόλις τρία χρόνια αφότου δόθηκε το πράσινο φως για το project, το πρωτότυπο GT έγινε αυτοκίνητο παραγωγής.

Opel GT

Διεθνής συνεργασία, απεριόριστη απόλαυση

Το πρώτο Opel GT πέρασε από τη γραμμή συναρμολόγησης το 1968, και ήταν ένα πρώτο δείγμα Γαλλο-Γερμανικής συνεργασίας. Χάρη σε προηγούμενα κοινά projects, ο κατασκευαστής αμαξωμάτων Chausson and Brissoneau & Lotz ήταν δοκιμασμένος εταίρος για την Opel και η Γαλλική εταιρία ανέλαβε τη δημιουργία των πρεσαριστών πάνελ, τη συγκόλληση, τη βαφή και την εγκατάσταση εσωτερικού του GT, πριν σταλεί στη Γερμανία για την τελική συναρμολόγηση του πλαισίου και του συστήματος κίνησης.

Οι αγοραστές του GT μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο τετρακύλινδρους κινητήρες. Έναν 1.1lt με 60 hp και έναν 1.9λτ με 90 hp. Το GT 1900 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές από την πρώτη στιγμή. Η τελική ταχύτητα των 185 km/h και η επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,5 δευτερόλεπτα ήταν αυτό που ζητούσαν οι αγοραστές. Οι πίσω τροχοί κινούνταν μέσω ενός τετρατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ διαθέσιμο ήταν και ένα τριτάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Opel GT

Επαναστατικό, μέσα κι έξω το Opel GT

Το αμάξωμα του Opel GT παραγωγής ήταν τελείως διαφορετικό από το αρχικό αυτοκίνητο, με ακόμα πιο αθλητική εμφάνιση. Το εμπρός τμήμα ήταν μεγαλύτερο και ο εμπρός πρόβολος μικρότερος. Μυώδεις αεραγωγοί για το σύστημα εισαγωγής υποστήριζαν στιλιστικά ένα χαμηλότερο καπό, ενώ οι ορθογώνιοι αναδιπλούμενοι προβολείς του Experimental GT αντικαταστάθηκαν με σαγηνευτικά ‘μάτια’ που χάρισαν στο όχημα απόλυτα μοναδική εμφάνιση. Οι δυναμικές και ταυτόχρονα κομψές γραμμές μείωσαν την αντίσταση χωρίς να προσθέσουν υπερβολική άνωση για ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες της Autobahn. Ωστόσο, αυτό προκάλεσε ένα άλλο, απρόβλεπτο πρόβλημα. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Σεπτεμβρίου του 1968, πρωτότυπα του GT δεν μπορούσαν να οδηγηθούν οπουδήποτε χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον Τύπο, λόγω του σέξι σχήματος που απαγόρευε κάθε είδους καμουφλάζ.

Opel GT

Το εσωτερικό του GT είχε μπάκετ καθίσματα, τιμόνι τριών ακτίνων και στρογγυλά όργανα. Μία εικόνα που εξακολουθεί να συναρπάζει τους οπαδούς του μέχρι σήμερα. Αλλά πέρα από την έμφαση στη συναισθηματική απήχηση, οι σχεδιαστές του GT έδωσαν επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια, εξοπλίζοντας το δημιούργημά τους με ζώνες ασφαλείας τριών σημείων, σύστημα προστασίας από ανατροπή και πλευρική σύγκρουση και κολόνα τιμονιού ασφαλείας.

Το 1969 η Opel παρουσίασε το Aero GT convertible με ηλεκτρικό, αναδιπλούμενο πίσω παρμπρίζ και αφαιρούμενη οροφή. Δυστυχώς, το αυτοκίνητο παρέμεινε σε στάδιο σχεδιαστικής μελέτης. Το GT παραγωγής όμως, εξακολουθούσε να συναρπάζει τους πελάτες μέχρι το τέλος της παραγωγής του, το 1973. Χάρη στις επιδόσεις, τη μοναδική σχεδίαση και την ελκυστική τιμή, η δημοτικότητα του ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η συνολική παραγωγή έφτασε τις 103.463 μέσα σε πέντε μόλις χρόνια. Όχι μόνο οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Βορειοαμερικανοί πελάτες αγάπησαν το επαναστατικό, σπορ αυτοκίνητο της Opel, που εξακολουθεί να έχει ακόμα και σήμερα πολλούς οπαδούς και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.