Η Campagnolo είναι μια εταιρία κυρίως γνωστή στην κατασκευή εξαρτημάτων ποδηλάτου, όπως τροχούς και σετ ταχυτήτων. Για ένα διάστημα η εταιρία έφτιαχνε και τις μακράν πιο όμορφες ζάντες για αυτοκίνητα. Μάλιστα, η Campagnolo ήταν ανάμεσα στις πρώτες φίρμες που τελειοποίησαν και την κατασκευή ζαντών μαγνησίου.

Η εταιρία έφτιαχνε ζάντες μαγνησίου για τις Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini και Maserati στα τέλη της δεκαετίας των 50s και αρχές των 60s. Άξιο αναφοράς είναι ότι στα 70s ήταν προμηθευτής ζαντών στην ομάδα Formula 1 της Ferrari. Εξόπλισαν ακόμη και τη NASA με πανάλαφρα τμήματα σκελετών για τους δορυφόρους της, πίσω στο 1969. Όλα αυτά αναμφίβολα την κάνουν την πιο “cool” εταιρία στη βιομηχανία ζαντών.

Ζάντες Campagnolo 40802 σε Porsche 911

Μια από τις πιο cool ζάντες στον κόσμο

Γεννημένη από τους OEM προμηθευτές της, η Campagnolo ξεκίνησε να πουλά aftermarket ζάντες σε διάφορα σχέδια. Πολλοί ενθουσιώδεις οδηγοί αλλά και αγωνιζόμενοι τις επέλεγαν για τα αυτοκίνητά τους. Ναι, η Campagnolo κάποτε ήταν ένας από τους top προμηθευτές αγωνιστικών ζαντών! Μάλιστα, το κορυφαίο της ίσως σχέδιο είναι η “40802”. Βασικά, θα μπορούσε να είναι και η πιο cool ζάντα που σχεδιάστηκε ποτέ! Πρόκειται για μια λιτή πολυάκτινη ζάντα με ένα στιβαρό κέντρο. Σχεδιάστηκε κατά αυτόν τον τρόπο για να προσφέρει αντοχή σε αγώνες, κατά προτίμηση ασφάλτινους. Βέβαια, η εταιρία πέτυχε και ένα εκπληκτικό σχέδιο στο μάτι, πέρα από το πρακτικό του πράγματος.

Ζάντες Campagnolo 40802 σε Porsche 911

Οι ζάντες Campagnolo 40802 βγήκαν στην παραγωγή πριν πολλά χρόνια. Ωστόσο, υπήρξαν εταιρίες που ακόμη και σήμερα αναπαράγουν αυτό το εκπληκτικό σχέδιο. Μεταξύ τους η βρετανική εταιρία Group 4 Wheels και η ισπανική BRAID. Αν και η βασική ιδέα είναι για τοποθέτηση σε ιστορικά μοντέλα της Porsche, δείχνουν πολύ ωραία και σε άλλα αυτοκίνητα της εποχής. Όπως για παράδειγμα το Fiat 131 Abarth Rally. Δε συμφωνείτε;

Ζάντες Campagnolo 40802 σε Fiat 131 Abarth

Είστε λάτρης των κλασσικών Porsche;

Τότε σίγουρα πρέπει να δείτε αυτόν τον κρυμμένο παράδεισο από αερόψυκτες Porsche αλλά και την εκπληκτική Stinger 911 Williams των 500 ίππων!