Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2023

Το Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ του 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 7, 8, 9 Απριλίου στις Σπέτσες, πέρασε στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

Συμμετείχαν 70 αυτοκίνητα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά ήταν κατασκευασμένα πριν το 1970. Ανάμεσα τους και δύο προπολεμικά, με έτη κατασκευής το 1926 και το 1932. Υπήρχε η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, την Classic Regularity με πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων και την Touring με λιγότερες ειδικές διαδρομές και χαμηλότερες ταχύτητες.

Η εκκίνηση δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα  Ίσθμια. Τα αυτοκίνητα και των δύο κατηγοριών αρχικά ακολούθησαν κοινή διαδρομή περνώντας από τις Κεχριές, το Ρυτό, το Σοφικό, την Παλαιά Επίδαυρο και την Τραχειά. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον τερματισμό του πρώτου σκέλους στο Πόρτο Χέλι απευθείας για την κατηγορία Touring, ενώ η Regularity ακολουθώντας διαφορετική, μεγαλύτερη διαδρομή περνώντας από το Άνω Φανάρι, τη Δρυόπη και το Γαλατά. Αυτοκίνητα και πληρώματα πέρασαν από την Κόστα στις Σπέτσες όπου και αποτέλεσαν αντικείμενο θαυμασμού για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Το δεύτερο σκέλος περιελάμβανε τον καθιερωμένο γύρο του νησιού που φέτος περιείχε και μια ειδική διαδρομή. Στον αγώνα συμμετείχαν πολλά πληρώματα με νέα παιδιά κάτω των τριάντα ετών, -το παλαιότερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης το οδηγούσε άλλωστε ένα τέτοιο πλήρωμα- και ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε πληρώματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα regularity.

Νικητές του αγώνα στις δύο βασικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:                                                                                                            

Regularity

  • 1οι Μ. Δημακαρέας – Γ. Γεωργαλή με Volkswagen Golf, 1985
  • 2οι  Α. Γεωργοσόπουλος – Ε. Παπανικολάου με Nissan Datsun 240Z, 1971
  • 3οι  Γ. Κατσαούνης – Μ. Μανσόλας, με Porsche  911 Coupe, 1965.

Touring

  • 1οι Ν. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127, 1978,
  • 2οι  Β. Θεοδοσίου- Μ. Μιχαλάκη με Alfa Romeo 2000  Spider Veloce, 1983
  • 3οι Χ. Λιακωτίτης  –  Π. Γκανούτας με Porsche  911, 1969.

Το  βραβείο της ψηφοφορίας του κοινού έλαβε η Ferrari 308 GTBi, 1981.