Η νέα Singer ονομάζεται DLS, τρία γράμματα που αντιπροσωπεύουν τις λέξεις Dynamics και Lightweighting Study. Δυναμική και μελέτη για ελαφρύ βάρος! Όπως και η προηγούμενη Singer, η DLS χρησιμοποιεί ως βάση μια Porsche 964 του 1990. Από εκεί και πέρα, η εταιρεία έκανε τα μαγικά της, συνδυάζοντας μερικά από κορυφαία χαρακτηριστικά στην ιστορία της Porsche.

Μέρη όπως το καπό, οι προφυλακτήρες και τα φλας, προέρχονται από άλλα μοντέλα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απλώς ένα μίγμα από διάφορα “ανταλλακτικά”. Αντί να χρησιμοποιήσει απλά τα κομμάτια από το “ράφι”, η Singer έφτιαξε τα πάντα από ανθρακονήματα. Με άλλα λόγια, αυτό το μοντέλο είναι μια τετράτροχη θεά φτιαγμένη από carbon. Η Singer δεν αποκάλυψε πόσο ελαφρύ είναι το αυτοκίνητο, αλλά μπορεί και να είναι ελαφρύτερο από την προηγούμενη της κατασκευή, η οποία ζύγιζε 988 kg.

Singer Williams DLS

Κινητήρας Williams με 500 ίππους

Για να το κάνει ακόμη καλύτερο, η Singer χρησιμοποίησε και πάλι τη Williams στο κομμάτι του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ένα 4.0-λίτρο flat-six σύνολο βρίσκεται κάτω από το πίσω καπό, αποδίδοντας 500hp με κόκκινο τις 9.000 rpm. Συνδυάστε αυτή την εκπληκτική ισχύ με το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου και έχετε επιδόσεις που αγγίζουν την τρέλα. Όμως, η Williams έβαλε κάτι παραπάνω από απλά τον κινητήρα στη DLS, αφού ετοίμασε και όλες τις ρυθμίσεις στην ανάρτηση του μοντέλου.

Προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τα οδηγικά της χαρακτηριστικά, η Singer DLS έρχεται φορώντας ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 στις κλασικού σχήματος ζαντών μαγνησίου τύπου Fuchs που ολοκληρώνουν την κλασική εμφάνιση.

Singer Williams DLS

Φουλ του carbon και από μέσα

Το εσωτερικό είναι σχεδόν σαν το εξωτερικό. Όλο από ανθρακονήματα. Η κεντρική κονσόλα, το ταμπλό, ακόμη και το τιμόνι κατασκευάζονται από αυτό το ελαφρύ υλικό. Σε αντίθεση με τη μαύρη ύφανση των ινών άνθρακα, υπάρχει πολύ κίτρινο που κάνει το εσωτερικό να δείχνει πολύ σπορ.

Ίσως το κόσμημα στο κόκπιτ είναι το ταχύμετρο τοποθετημένο μπροστά από τον οδηγό. Ενώ κάθε άλλο όργανο έχει μαύρο φόντο, το ταχύμετρο είναι σε ένα αριστοκρατικό λευκό με χρυσό περίγραμμα. Είναι μικρές λεπτομέρειες σαν και αυτή, που πραγματικά κάνουν τη Singer να ξεχωρίζει στις ειδικές κατασκευές.

Singer Williams DLS

Θέλω ένα τώρα!

Αν είστε ένας από αυτούς που δε μπορούν να πάρουν τα μάτια τους επάνω από τη DLS, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η Singer θα κατασκευάσει 75 τέτοια αυτοκίνητα. Όσο για την τιμή… θα πρέπει να διαθέσει κανείς περί τo 1,5 εκ. ευρώ!

Δείτε ακόμη:

Stinger Porsche 911 Williams με 500 ίππους