Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των video games

Όλοι μας, λίγο ή πολύ, έχουμε βρεθεί να οδηγούμε ονειρικά αυτοκίνητα σε κονσόλες και υπολογιστές, μέσα από video games. Τι μοντέλα οδηγούμε όμως;

Με τα οδηγικού περιεχομένου video games να αυξάνονται συνεχώς, αυξάνεται και η περιέργεια του κοινού να οδηγήσει έστω κι έτσι μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα του πλανήτη. Και με την όρο αναζήτησης “Gran Turismo 7 car list” να αυξάνεται κατά 120%* τον προηγούμενο μήνα… ήρθε μάλλον η στιγμή να δούμε το αυτονόητο. Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στα video games.

Στην κορυφή των digital drives λοιπόν βρίσκεται το Nissan Skyline, με συνολικά 1.271 εμφανίσεις σε μια ευρεία γκάμα παιχνιδιών. Πληροφορία που προέρχεται από έρευνα του Confused.com όπου μεταξύ άλλων ανέλυσε και την λεγόμενη “Internet Game Cars Database” (www.igcd.net).

Μάλιστα το Skyline εμφανίζεται σχεδόν 3 φορές περισσότερο από το δεύτερο δημοφιλέστερο Nissan, που είναι βεβαίως το GT-R με 462 εμφανίσεις, αλλά εκτός 10άδας. Προφανώς λοιπόν και το Skyline είναι ένας “θρύλος” των racing games αλλά και ένα από τα πολυεμφανιζόμενα μοντέλα στη σειρά Gran Turismo. Ειδικά στο GT, το Skyline θα το βρει κανείς σε όλες τις παραλλαγές που υπήρξαν ποτέ.

Δεύτερο δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στα games είναι η Chevrolet Corvette, με 1.270. Με μόλις 1 φορά λιγότερο από το Nissan Skyline, το λες και “μάχη” Ιαπωνίας-Αμερικής. Η Corvette είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο στο Forza όσο και στο Gran Turismo. Η Corvette κερδίζει τη 2η δημοφιλέστερη Chervrolet κατά περίπου 20%, που είναι βεβαίως η Camaro στην 4η θέση της λίστας με 1.058 εμφανίσεις. Εντύπωση προκαλεί ότι παρά την ηλικία της, η Corvette του 1953 εμφανίζεται σε “φρέσκους” τίτλους, όπως το Forza Horizon 2.

Ανάμεσα στις δύο Chevy φιγουράρει ακόμη ένα αμερικάνικο είδωλο, η Ford Mustang βεβαίως. Το ponycar πραγματοποιεί 1.263 εμφανίσεις, με κορυφαίους τίτλους το Rocket League και φυσικά τη σειρά Need for Speed. Η Mustang είναι με διαφορά το δημοφιλέστερο Ford, ξεπερνώντας άνετα το Ford GT (394 εμφανίσεις).

Από το Top 10 αυτοκινήτων στα video games δε θα μπορούσαν ακόμη να λείπουν τα Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza, Mazda RX-8, Honda Civic, Volkswagen Golf και φυσικά Toyota Supra.

Εσείς ποια από αυτά προτιμάτε όταν χαλαρώνετε παίζοντας το αγαπημένο σας video game;

*Σύμφωνα με το Google Trends την 8/8/2022.