Το αγωνιστικό αυτοκίνητο Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) είναι έτοιμο να κατακτήσει τους δρόμους, καθώς λανσάρεται στο εξαιρετικά δημοφιλές mobile παιχνίδι αγώνων Asphalt 8: Airbourne.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο mobile gaming, το TFZ-P1 θα διαγωνιστεί σε περισσότερες από 75 πίστες, που περιλαμβάνουν τολμηρά εναέρια άλματα, σε ένα παιχνίδι που έχει συγκεντρώσει περίπου 500 εκατομμύρια downloads από τότε που λανσαρίστηκε. Το όχημα θα αποτελέσει ένα premium βραβείο για τους συμμετέχοντας σε ένα νέο, in-game 10ήμερο φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου, το οποίο ακολουθεί αμέσως μετά από μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του παιχνιδιού.

Η εμφάνιση του TFZ-P1 στο Asphalt 8 θα προσφέρει επίσης στους οπαδούς του είδους την ευκαιρία να δουν το όχημα με νέα χρώματα. Οι εικονικές τελικές ταχύτητες έως και τα 435 km/h – με πρόσθετο nitro-boost περίπου 48 km/h – και η επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,12 δευτερόλεπτα, εξασφαλίζουν έντονη δράση γεμάτη αδρεναλίνη.

Τι είναι το TFZ-P1;

Το ταξίδι του αγωνιστικού TFZ-P1 ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020, όταν οι gamers κλήθηκαν να ψηφίσουν για το συνολικό πακέτο και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου στο Twitter, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των καθισμάτων, της θέσης του κινητήρα και του καθορισμού του cockpit. Σχεδόν 250.000 ψήφοι υποβλήθηκαν από τους fans κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Στη συνέχεια, οι σχεδιαστές της Ford υπέβαλαν σχέδια με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, με ένα εξωτερικό σχεδιασμένο από τον Arturo Ariño και ένα εσωτερικό που ήταν το όραμα του Robert Engelmann να επιλέγονται ως νικητές. Μόλις τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του τελικού σχεδίου, ένα μοντέλο πλήρους κλίμακας του οχήματος αποκαλύφθηκε στην gamescom 2020.

Από τότε το TFZ-P1 έχει εξελιχθεί σε προσομοιωτή αγώνων και στη συνέχεια σε μία live-streaming πλατφόρμα, ενώ στην πορεία έχει βαφτεί με διαφορετικά εξωτερικά φινιρίσματα, ανάμεσά τους ένα πειραματικό ανακλαστικό πορτοκαλί. Πιο πρόσφατα, επέστρεψε στον εικονικό κόσμο με την εισαγωγή του σε ένα δημοφιλές παιχνίδι αγώνων που βασίζεται σε κονσόλα.

Η φετινή έκδοση της εκδήλωσης gamescom σηματοδοτεί την τρίτη επέτειο από την ίδρυση της πρώτης esports ομάδας της Ford. Σε αυτά τα τρία χρόνια τα μέλη της Team Fordzilla αγωνίστηκαν όχι μόνο στο υψηλότερο επίπεδο της εικονικής αγωνιστικής σκηνής, αλλά συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες της Ford, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος Driving Skills for Life που εστιάζει στην προώθηση ασφαλέστερων οδηγικών συνηθειών στους νέους. Επίσης υποστήριξαν το Ford Gaming Transit, ένα ειδικά διαμορφωμένο van που προσέφερε προσιτό gaming σε παιδιά με ειδικές σωματικές ανάγκες.