Έκθεση Γενεύης 2018: Η Peugeot αποκαλύπτει τα 508 και Rifter

Δύο νέα μοντέλα της Peugeot κάνουν την πρεμιέρα τους στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο 508, ένα ριζοσπαστικό σεντάν, με εντυπωσιακό στυλ αλλά και το Rifter, ένα όχημα “ελευθέρου χρόνου” που προορίζεται για τις καθημερινές περιπέτειες.

Όλη η φιλοσοφία κατασκευής του περιπτέρου της Peugeot εστιάζεται στο νέο και καθαρό σχεδιαστικό στυλ της μάρκας, που παρουσιάζεται μέσα από τα τρία καινούργια της μοντέλα.

Νέο Peugeot 508

Το νέο 508 διακρίνεται για τη μυώδη του σιλουέτα και την εντυπωσιακή του σχεδίαση. Είναι ξεχωριστό εμφανισιακά χάρη στο καινοτόμο σχήμα του ‘σεντάν/κουπέ’ του 5θυρου αμαξώματός του. Στο εμπρός μέρος, εμπνευσμένο από το πρωτότυπο PEUGEOT Instinct, κυριαρχούν τα κάθετα φώτα ημέρας LED που προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα, που ενώνονται νοητά με το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα. Η απουσία πλαισίου στα πλευρικά παράθυρα τονίζει ακόμα περισσότερο την κουπέ εμφάνιση του αμαξώματος, ενώ το πορτμπαγκάζ εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στο χώρο των αποσκευών.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του που προέρχεται κατευθείαν από το πρωτότυπο Exalt. Στο i-Cockpit περιλαμβάνεται το μικρής διαμέτρου, “flat bottom & top” τιμόνι, η HD οθόνη αφής των 10’’ με τους αεροπορικού τύπου διακόπτες στη βάση της, και το head-up display των 12,3 ιντσών. Στη διάθεση του οδηγού υπάρχουν και 4 επιλογές τρόπου οδήγησης (Eco, Sport, Comfort, Normal).

Εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες. Στις περισσότερες εκδόσεις με τους κινητήρες PureTech βενζίνης 180 και 225 και BlueHDi diesel 130, 160 και 180 ίππων, διατίθεται και το νέο αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο EAT8. Σε ορισμένες εκδόσεις διατίθεται και η ανάρτηση μεταβαλλόμενης απόσβεσης, καθώς και ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων, που συνδυάζουν ιδανικά τη δυναμική συμπεριφορά, την άνεση και την ασφάλεια. Ένα εντελώς νέο σύστημα νυχτερινής όρασης, που έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ζωντανούς οργανισμούς, που κινούνται μπροστά από το αυτοκίνητο, σε αποστάσεις μέχρι και 200 μέτρα. Το Peugeot 508 είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της στρατηγικής αναβάθμισης της μάρκας, γεγονός που πιστοποιείται από την επιλογή των επιμέρους υλικών, (δέρμα Nappa, και Alcantara), έως και το κορυφαίο ηχοσύστημα της FOCAL.

Peugeot Rifter

Το Rifter είναι διαθέσιμο σε δύο μήκη αμαξώματος, με 5 ή 7 θέσεις, και συνδυάζει άριστα την πρακτικότητα με την ευελιξία εσωτερικής διαμόρφωσης. Μπορεί να εφοδιαστεί είτε με τον βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech 110 ή 130 ίππων αλλά και τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi 75, 100 και 130 ίππων. Βασισμένο στην εξελιγμένη πλατφόρμα EMP2, μπορεί να ανταποκριθεί και στις πλέον απαιτητικές συνθήκες χρήσης.

Η Peugeot αποκαλύπτει ακόμη το Rifter 4×4 Concept με σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς εξελιγμένο από την DANGEL. Διαθέτει ειδικά ελαστικά και υπερυψωμένο αμάξωμα για περιπέτειες στην ύπαιθρο. Στην οροφή του τοποθεταίται σκηνή της Overland.