Έκθεση Αυτοκίνηση: Citroen C3 Aircross

Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες το νέο Citroen C3 Aircross, στα πλαίσια της έκθεσης “Αυτοκίνηση Fisikon 2017”. Η Citroen μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των μικρών SUV με το νέας γενιάς crossover. Εκτός από την καινοτόμο σχεδίαση, το C3 Aircross προσφέρει και γενναιόδωρες διαστάσεις με άφθονους χώρους.
Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο C-Aircross που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2017, το C3 Aircross έχει μήκος 4,15μ. Διαθέτει το μεγαλύτερο σε ύψος εσωτερικό στην κατηγορία των συμπαγών SUV και σύμφωνα με τους Γάλλους κορυφαίο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60/40 και συρόμενο κατά 15 εκ. που σε συνδυασμό με την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού μπορούν να μεταφερθούν αντικείμενα μήκους μέχρι 2,4 μ. Ο χώρος αποσκευών μπορεί και αυτός να μεταβληθεί και από 410 έως 520 λίτρα, ενώ όταν το πίσω κάθισμα αναδιπλωθεί ο χώρος αυξάνεται στα 1.289 λίτρα.
Το C3 Αircross εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel οι οποίοι συνδυάζουν τις ικανοποιητικές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση. Ο βραβευμένος ως «κινητήρας της χρονιάς 2015 και 2016» κινητήρας βενζίνης PureTech 1.2 θα εξοπλίζει το C3 Aircross και  διατίθεται με τρεις εκδόσεις ισχύος 82, 110 και 130 ίππων (οι δύο τελευταίοι με turbo). Από την άλλη, ο BlueHDi 1.6 είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις 120 και 100 ίππων.
Το νέο μοντέλο δεν είναι τετρακίνητο, ωστόσο εξοπλίζεται με το σύστημα ελέγχου Grip Control, που βοηθά στην κίνηση εκτός δρόμου, ενώ συνδυάζεται και με σύστημα κατάβασης Hill Descent. Οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους απαιτήσεις χάρη στους 90 χρωματικούς συνδυασμούς του αμαξώματος και τους 5 του εσωτερικού.