Έκθεση Αυτοκίνηση: DS 7 Crossback

Μια νέα εποχή ξεκινά για τη DS Automobiles με το λανσάρισμα του πρώτου της SUV. Το DS 7 Crossback είναι ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει το στυλ, την πολυτέλεια και την υψηλή τεχνολογία, ενώ παρά το εκτός δρόμου παρουσιαστικό του έρχεται με κίνηση εμπρός σε όλες τις εκδόσεις εκτός της κορυφαίας. Δείτε το για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια της έκθεσης “Αυτοκίνηση Fisiokon 2017”.
Το DS 7 Crossback έχει μήκος 4,5 μ. και πλάτος 1,89μ., ενώ σαν γνήσιο DS υιοθετεί τολμηρό γαλλικό στυλ και φινέτσα. Έμφαση έχει δοθεί στη φωτεινή υπογραφή του μοντέλου, όπως αυτό δηλαδή φαίνεται με τα φώτα αναμμένα. Έτσι εκτός από τους σοφιστικέ LED προβολείς και τα LED ημέρας στον προφυλακτήρα, ξεχωρίζουν και τα 3D πίσω φώτα με 42 LED στο καθένα από αυτά, τα οποία σχεδιάστηκαν με laser για μεγαλύτερη έμφαση στη λεπτομέρεια.
Στο εσωτερικό, εκτός από τα εξαιρετικά υλικά, υπάρχουν δύο οθόνες 12 ιντσών. Η πρώτη συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης και multimedia, ενώ η δεύτερη αποτελεί στην ουσία τον πίνακα οργάνων, ο οποίος και είναι πλήρως διαμορφώσιμος ως προς τι δείχνει. Από πλευράς μηχανικών συνόλων, το DS 7 Crossback είναι το πρώτο μοντέλο του PSA Group που θα λανσαριστεί με ένα σύνολο τεχνολογίας PHEV (Plug-in Hybrid). Η έκδοση που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας θα κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα συνδυαστικής ισχύος 300 ίππων που η DS Automobiles ονομάζει E-TENSE. Το μοντέλο χρησιμοποιεί κινητήρα βενζίνης ισχύος 200 ίππων, δύο ηλεκτρικά μοτέρ των 80kW (109hp) το καθένα και ένα ηλεκτρικό κιβώτιο 8 ταχυτήτων με πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία. Ο θερμικός κινητήρας κινεί τους εμπρός τροχούς και το ένα ηλεκτρικό μοτέρ τους πίσω, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα τετρακίνησης χωρίς τη χρήση διαφορικών. Με αυτό το σύστημα το DS 7 Crossback μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρισμό (για μέχρι 60km απόσταση) ή αποκλειστικά με βενζίνη ή βεβαίως με το συνδυασμό των δυο για χαμηλή κατανάλωση. Η μπαταρία του συστήματος μπορεί να φορτίσει μέσα σε 4,5 ώρες σε μια οικιακή πρίζα, ενώ αποθηκεύει ενέργεια και κατά την κίνηση ή το φρενάρισμα.
Βέβαια εκτός από την έκδοση E-TENSE hybrid, το DS7 Crossback θα διατίθεται και με 5 ακόμη κινητήρες, βενζίνης ή πετρέλαιου και απόδοση από 130 έως 225 ίππους. Η μετάδοση σε όλες τις εκδόσεις -πλην της υβριδικής- γίνεται στους εμπρός τροχούς, ενώ διαθέσιμο είναι και το σύστημα Advanced Traction Control για υποβοήθηση πρόσφυσης σε διάφορα απαιτητικά τερέν.
Πρεμιέρα στο DS 7 Crossback κάνει ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης που η εταιρία ονομάζει DS Connected Pilot, ενώ ανάμεσα σε άλλες τεχνολογίες ξεχωρίζει το DS Night Vision με υπέρυθρες κάμερες που σκανάρουν το δρόμο για αντικείμενα, πεζούς ή ζώα στο δρόμο τη νύχτα, σε απόσταση έως και 100 μέτρα.
Δείτε το στην έκθεση “Αυτοκίνηση Fisikon 2017” το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, στο Ελληνικό.