Έκθεση Γενεύης 2018: Νέο Citroen C4 Cactus

Η Citroen δείχνει στην έκθεση της Γενεύης τη νέα γενιά του C4 Cactus, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά εντός του Μαρτίου.

Geneva Motorshow 2018 - Citroen C4 Cactus

Η Citroen αποκαλύπτει τη νέα γενιά του πιο ριζοσπαστικού της -σχεδιαστικά τουλάχιστον- μοντέλου. Αυτό είναι το πλήρως ανανεωμένο C4 Cactus το οποίο έρχεται πιο φρέσκο και πιο προηγμένο τεχνολογικά. Με το καλό θα το οδηγήσουμε εντός του Μαρτίου στην Ελλάδα.

Το Cactus είναι ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερο σχεδιαστικά. Δε μοιάζει με οτιδήποτε άλλο στο δρόμο, και αυτό είναι που του δίνει ένα μεγάλο μέρος στην επιτυχία του. Βέβαια με τουλάχιστον 3 χρόνια στην αγορά και το ανταγωνισμό να πιέζει από κάθε κατεύθυνση, η ανανέωση ήταν η σωστή κίνηση για τους Γάλλους.

Geneva Motorshow 2018 - Citroen C4 Cactus

Το νέο Citroen C4 Cactus έχει αποκτήσει πιο σύγχρονη εμφάνιση η οποία το φέρνει πιο κοντά στη φιλοσοφία του C3 αλλά και του μεγαλύτερου C5 Aircross. Εκ πρώτης αλλάζει το σχήμα και η θέση των Airbumps. Αυτά μικραίνουν και χαμηλώνουν σε ύψος, όντας και πιο διακριτικά. Ταυτόχρονα οι προφυλακτήρες παίρνουν ακόμη πιο στρογγυλεμένη μορφή και τα νέα φώτα LED αποκτούν ακόμη πιο “κοφτερή” σχεδίαση επάνω στο καπό. Σημαντικά βελτιωμένη αισθητικά είναι η εικόνα πίσω. Τα νέα φώτα δείχνουν επιτέλους σύγχρονα και ταιριαστά με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του μοντέλου.

Με νέου τύπου ανάρτηση

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νέο C4 Cactus έχει η νέου τύπου ανάρτηση. Πρόκειται για μια “ανάρτηση με ανάρτηση”, την οποία η Citroen ονομάζει Progressive Hydraulic Cushions. Πρακτικά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ο συνεχιστής της υδροπνευματικής ανάρτησης της εταιρίας. Χρησιμοποιεί διπλά σετ από αμορτισέρ, εκ των οποίων τα δευτερεύοντα έχουν το ρόλο των κλασικών bump stops. Παρέχουν ακόμη πιο υψηλή άνεση και βεβαίως κορυφαία ποιότητα κύλισης.

Όσον αφορά στους κινητήρες, το παρόν στο νέο C4 Cactus θα δώσουν ο 3-κύλινδρος turbo 1.2 PureTech με 110 ή 130 ίππους, αλλά και ο ατμοσφαιρικός 1.2 PureTech με 82 ίππους. Σε πετρέλαιο ο 1.6 BlueHDi των 100 ίππων θα συμπληρωθεί στα μέσα του 2018 και με μια έκδοση 120 ίππων.