Έκθεση Γενεύης 2018: Πρεμιέρα για τη νέα BMW X4

Αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του πρώτου Sports Activity Coupe της μεσαίας κατηγορίας. Η δεύτερης γενιά BMW X4 2018 δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον σπορ χαρακτήρα και στην εκφραστική σχεδίαση.

Geneva Motorshow 2018 - BMW X4

Η νέα γενιά BMW X4 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Η εξωτερική σχεδίαση της νέας X4 δηλώνει καθαρά δυναμική ευελιξία και αυτοπεποίθηση. Έχει αυξημένο ύψος (+81 mm), πλάτος (+37 mm) και μεταξόνιο (+54 mm), αλλά μειωμένο ύψος κατά 3 mm συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Στο εσωτερικό υπάρχει premium αίσθηση και ένα γνώριμο μίγμα στιβαρότητας και κομψότητας. Κλασικό, οδηγοκεντρικό cockpit BMW, με νέας σχεδίασης εμπρός καθίσματα και επενδύσεις γονάτων.

Geneva Motorshow 2018 - BMW X4

Εκδόσεις της BMW X4

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τρεις βενζινοκινητήρες και τέσσερις κινητήρες diesel με ισχύ από 184 hp έως 360 hp. Η μετάδοση γίνεται μέσω οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic και του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive (και τα δύο στάνταρ σε όλα τα μοντέλα). Στην κορυφή τοποθετούνται δύο μοντέλα BMW M Performance. Η BMW X4 M40i και η M40d με πανίσχυρους κινητήρες, αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία και εξοπλισμό. Το βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί έως 50 kg συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η αεροδυναμική είναι πιο με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,30.

Περισσότερα για τη νέα Χ4 και τις εκδόσεις της στο σχετικό άρθρο εδώ.