Έκθεση Γενεύης 2018: Το πρώτο Volkswagen χωρίς τιμόνι

Η Volkswagen αποκαλύπτει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης το I.D. VIZZION. Ένα  ηλεκτρικό και αυτόνομο concept car δεν έχει καν τιμόνι. Είναι η πρώτη ματιά στο sedan του όχι τόσο μακρινού μέλλοντος, αφού η έκδοση παραγωγής θα έρθει σε περίπου 3 χρόνια...

Geneva Motorshow 2018 - Volkswagen I.D. VIZZION

Το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. VIZZION έχει κινητήριο σύστημά του το καθιστά εντελώς καθαρό κατά την κυκλοφορία. Ταυτόχρονα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις. Το πρωτότυπο αποκαλύπτει πόσο κομψή μπορεί να είναι η σχεδιαστική ταυτότητα ενός οχήματος στο μέλλον, ενώ στο εσωτερικό, το I.D. VIZZION φέρνει την επανάσταση. Όχι μόνο δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά χειριστήρια ελέγχου αλλά δεν υπάρχει καν τιμόνι!

Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς, για όλα τα σύγχρονα Volkswagen. Ο στόχος είναι η εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων για πιο φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, με υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ και θα είναι διαθέσιμο και για άτομα που σήμερα είναι αποκλεισμένα από τη χαρά της οδήγησης, π.χ. λόγω της ηλικίας τους.

Geneva Motorshow 2018 - Volkswagen I.D. VIZZION

Δε θα έχει καν τιμόνι;

Το πρωτότυπο I.D. VIZZION αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας Volkswagen I.D. Αντικατοπτρίζει την τεχνολογική και σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Volkswagen στα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο εσωτερικό του οι μηχανικοί αποκαλύπτουν νέες πτυχές της αυτόνομης οδήγησης. Ένας «ψηφιακός οδηγός», τεχνολογικό αποτέλεσμα των συστημάτων υποβοήθησης της αυτόνομης τεχνολογίας, διασφαλίζει τον απροβλημάτιστο έλεγχο και την κίνηση του αυτοκινήτου. Δε θα είναι απαραίτητη η παρουσία των κλασικών χειριστηρίων, ούτε καν του τιμονιού! Κάτι που για τον «οδηγό» και τους επιβάτες σημαίνει μία νέα διάσταση αναφορικά με την ασφάλεια και την άνεση.

Το concept car κινείται, στρίβει και κατευθύνεται εντελώς αυτόνομα στο έντονο κυκλοφοριακό, επιτρέποντας στους επιβαίνοντες να αξιοποιήσουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Φανταστείτε έναν εικονικό οικοδεσπότη με τον οποίο οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω φωνητικών εντολών ή ανέπαφα, με χειρονομίες.

Το κινητήριο σύστημα του I.D. VIZZION έχει ισχύ 225 kW. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία μέχρι και 665 χιλιόμετρων, όταν υπάρχει και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ροής ενέργειας οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και τετρακίνηση.

Geneva Motorshow 2018 - Volkswagen I.D. VIZZION