Τα νέα χρώματα των αγωνιστικών Ford στο Le Mans

Τα νέα αγωνιστικά χρώματα της Ford τιμούν τις επιτυχίες της μάρκας στο Le Mans και σηματοδοτούν το “Au Revoir” της στο εργοστασιακό πρόγραμμα του Le Mans.

Ford at Le Mans

Η Ford παρουσίασε μία ειδική σειρά αγωνιστικών χρωμάτων, των  λεγόμενων “Celebration Liveries”. Αυτά θα κοσμούν τα αγωνιστικά Ford GT της ομάδας Ford Chip Ganassi Racing, εν όψει του φετινού αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans το διήμερο 15-16 Ιουνίου. Τα τέσσερα εργοστασιακά Ford GT θα είναι βαμμένα σε χρώματα αφιερωμένα στις επιτυχίες της Ford στο Le Mans, τόσο των τελευταίων χρόνων όσο και εκείνων της δεκαετίας του ’60. Ο φετινός 24ωρος αγώνας θα είναι ο τελευταίος για το τρέχον εργοστασιακό πρόγραμμα του Ford GT στο Le Mans σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός ακόμα σημαντικού κεφαλαίου για τα εργοστασιακά Ford στον περίφημο αγώνα αντοχής.

Τα τέσσερα εργοστασιακά Ford GT στα νέα τους αγωνιστικά χρώματα, έχουν το καθένα τη δική του σημασία. Μαζί θα βρίσκεται και ένα πέμπτο Ford GT, το οποίο συμμετέχει στην κατηγορία GTE Am με την ομάδα Keating Motorsports. Το Ford GT με το #66 που θα οδηγήσουν οι Stefan Mücke, Olivier Pla και Billy Johnson, είναι βαμμένο μαύρο και παραπέμπει στο Ford GT40 των Bruce McLaren και Chris Amon που κέρδισε στο Le Mans το 1966.

Το Ford GT40 με το οποίο πήραν τη νίκη στο Le Mans το 1967 οι Dan Gurney και A.J. Foyt τιμάται με τα νέα χρώματα του Ford GT με το #67 που θα οδηγήσουν οι Andy Priaulx ,Harry Tincknell και Jonathan Bomarito.

Tο αγωνιστικό με το #68 είναι ο πιο πρόσφατος νικητής της Ford στο Le Mans, έχοντας πάρει πρώτο την καρό σημαία του τερματισμού στον αγώνα του 2016. Οι Dirk Müller, Joey Hand και Sébastien Bourdais θα τρέξουν με τα χρώματα του αυτοκινήτου που κατέκτησε τη νίκη στο Le Mans το 2016.

Το Ford GT με το #69 που θα οδηγήσουν οι Scott Dixon, Ryan Briscoe και Richard Westbrook θα έχει τα ίδια αγωνιστικά χρώματα με το Ford GT40 που είχε ανέβει στη δεύτερη θέση του βάθρου στο ένδοξο Le Mans του 1966, όπου η Ford έγραψε ιστορία κάνοντας το 1-2-3.

Τέλος, το αυτοκίνητο με το #85 συμμετέχει στην κατηγορία GTE Am με την ιδιωτική ομάδα Keating Motorsports, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια γραφικά με τα τέσσερα εργοστασιακά Ford, αλλά στα χρώματα του βασικού χορηγού της Wynn’s. Οι οδηγοί που θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι του Ford GT με το #85 είναι οι Ben Keating, Jeroen Bleekemolen και Felipe Fraga.