Ράλι Ακρόπολις 2014: Get ready

24 Μαρτίου 2014       
Η Ελλάδα μπαίνει σε ρυθμούς Ράλι Ακρόπολις αυτή την εβδομάδα, με τον εθνικό μας αγώνα να διεξάγεται το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου. Ωστόσο, για φέτος το Ακρόπολις δεν περιλαμβάνεται στο πρωτάθλημα WRC αλλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι ERC, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα λείπει το θέαμα και ο έντονος συναγωνισμός.

Εκτός από την απουσία των “θεών” του WRC, η σημαντικότερη διαφορά στον φετινό αγώνα είναι η διάρκεια του αλλά και το είδος των ειδικών διαδρομών. Συνολικά δύο ημέρες συνθέτουν τον αγώνα, με την πρώτη να διεξάγεται αποκλειστικά σε ασφάλτινες διαδρομές και τη δεύτερη σε χώμα. Η εκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις θα δοθεί στον Ισθμό της Κορίνθου την Παρασκευή 28 Μαρτίου στις 18:00. Ο κυρίως αγώνας βεβαίως ξεκινά το Σάββατο 29 Μαρτίου, με την ημέρα να αποτελείται από τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Άγιος Ιωάννης, Αγιονόρι και Ψάρι). Το δεύτερο σκέλος, την Κυριακή 30 Μαρτίου, αποτελείται και αυτό από τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές, όλες χωμάτινες, καθώς και μία υπερειδική. Οι ειδικές είναι οι Κλένια, Νέα Κινέτα και Λουτράκι, ενώ η υπερειδική θα διεξαχθεί πριν το 2ο πέρασμα από τις ειδικές και θα είναι μέσα στην πόλη της Κορίνθου. Αυτό που θα δώσει στον φετινό αγώνα ένα διαφορετικό χρώμα είναι οι συμμετοχές του ERC, 29 στον αριθμό, και τα αυτοκίνητα του. Για πρώτη φορά θα δούμε τα αγωνιστικά Peugeot 208 T16 και Ford Fiesta R5 αλλά και πολλά γνωστά ονόματα του θεσμού, ανάμεσά τους και δύο ελληνικά πληρώματα. Οι Γιάννης Ζούνης/Μιχάλης Πατρικούσης με Subaru Impreza WRX και Χάρης Καλτσούνης/Ανδρέας Περίδης με Opel Corsa S1600.
Το Ράλι Ακρόπολις βεβαίως σηματοδοτείται και την έναρξη του 50ού πανελλήνιου πρωταθλήματος ράλι, με την κάθε ημέρα του μικτού αγώνα να προσμετρά ξεχωριστά στη βαθμολογία του εθνικού μας πρωταθλήματος. Γεγονός που φέρνει πολλά πληρώματα στον αγώνα με κάποιους να συμμετέχουν στην ασφάλιτινη ημέρα και με άλλους στη χωμάτινη. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα θα εκκινήσουν 46 πληρώματα, ενώ τη δεύτερη, χωμάτινη, ημέρα 36 πληρώματα, με 13 εκ των οποίων να συμμετέχουν και τις δύο ημέρες του Ράλι Ακρόπολις.
Η έδρα του αγώνα θα είναι και πάλι στο Λουτράκι, ενώ το service park θα βρίσκεται στη Σχολή Μηχανικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές διαδρομές και τις προσβάσεις, αλλά και αναλυτικές λίστες με τις συμμετοχές επισκεφτείτε το επίσημο site του αγώνα στο www.acropolisrally.gr.