Η Ferrari κερδίζει στο χαοτικό Bathurst 12h

Η Ferrari 488 με οδηγούς τους Craig Lowndes, Jamie Whincup και Toni Vilander κέρδισαν τον 12-ωρο αγώνα αντοχής του Bathurst, στο εντυπωσιακό και ιδιαίτερα απαιτητικό Mount Panorama της Αυστραλίας. Το τρίο της Maranello Motorsport επικράτησε σε έναν αγώνα 290 γύρων, που κάθε άλλο παρά βαρετός αποδείχθηκε και για μια ακόμη χρονιά έκλεισε με ένα δραματικό φινάλε.

Την τελευταία ώρα του αγώνα δόθηκαν “επικές” μάχες με την #22 Mercedes AMG GT3 της Scott Taylor Motorsport, η οποία έφτασε πολύ κοντά στη νίκη πριν καταλήξει εκτός αγώνα. Ο Shane van Gisbergen βρέθηκε 2 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Ferrari του Jamie Whincup μετά τα τελευταία pit stop και ακολούθησε μια δυνατή μάχη συμπεριλαμβανομένου ενός “αντρικού” προσπεράσματος με δυο ρόδες στο γρασίδι για τη Ferrari του Whincup.

Μετά από ένα safety car, 20 λεπτά πριν το τέλος, οι αποστάσεις μηδενίστηκαν και η μάχη αναζοπυρώθηκε, ωστόσο κατέληξε άδοξα και με έξοδο για τον van Gisbergen και στην ομάδα του. Ο Whincup επιβίωσε και ενός τελευταίου safety car πριν φέρει τη Ferrari στο τέρμα για να πανυγηρίσει τη 2η νίκη της ομάδας στο Bathurst.
Στη δεύτερη θέση του αγώνα αντοχής της στο Mount Panorama τερμάτισε η Ice Break Competition Motorsport με μια Porsche 911 GT3R και οδηγούς τους Marc Lieb, Patrick Long, Matt Campbell και David Calvert Jones. Αυτή ήταν και η πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της ολοκαίνουριας 911 GT3R, η οποία κέρδισε και την κατηγορία Pro/Am.
Η #17 Bentley της M-Sport τερμάτισε στην τρίτη θέση, με οδηγούς τους Steven Kane, Guy Smith και Oliver Jarvis, με τους Kane και Smith να ανεβαίνουν στο βάθρο του Bathurst για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Από τα 52 αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση, 24 δεν κατάφεραν να φτάσουν στο τέρμα, με τις 12 ώρες να γεμίζουν από πολλά απρόοπτα και εγκαταλείψεις. Ανάμεσά τους το #74 Audi της Jamec-Pem που τράκαρε στον 6ο μόλις γύρο, η Porsche της Grove racing, η #911 Porsche GT3R των Estre, Bamber, Vanthoor και η M6 GT3 της BMW Team SRM με τους Skaife, Ingall, Longhurst, Glock που χτύπησαν σε τοίχο. Το φαβορί του αγώνα, η McLaren 650S GT3 -που ξεκίνησε από το τέλος του grid λόγω αλλαγής κινητήρα- είχε προβλήματα στην αρχή του αγώνα, ωστόσο κατάφερε να ανακάμψει δυναμικά και να τερματίσει απρόσμενα στην πρώτη πεντάδα.

Συνολικά ο αγώνας διακόπηκε 16 φορές με το safety car να βγαίνει στην πίστα, ενώ η πρώτη θέση άλλαξε χέρια 23 φορές ανάμεσα στους 7 βασικούς διεκδικητές της νίκης. Τέλος αριθμό ρεκόρ σημείωσαν οι θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα, με 40.364 άνθρωποι να δίνουν το παρόν, αύξηση 9% σε σύγκριση με τους θεατές του 2016.

Δείτε τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα στο video που ακολουθεί: