Τον Ιούνιο του 2017 το Ράλλυ Ακρόπολις

Με την τελική απόφαση, όσον αφορά την οριστική σύνθεση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2017 (ERC), να αναμένεται να ληφθεί στις 30 Νοεμβρίου, οπότε και η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στη Βιέννη, η Eurosport Events, εταιρεία που έχει την ευθύνη προώθησης του θεσμού, έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη εκδοχή του προτεινόμενου ημερολογίου.
Σε γνώριμες και ζεστές ημερομηνίες επιστρέφει το Ράλλυ Ακρόπολις…
Σύμφωνα με αυτήν την πρόταση, η διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στη “φυσική” της ημερομηνία (2-4 Ιουνίου), ως τέταρτος γύρος. Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι πως στη συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου θα ληφθεί και η τελική απόφαση για το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), αίτηση ένταξης στο οποίο έχει καταθέσει από το καλοκαίρι η ΟΜΑΕ. Αλλά από τη στιγμή που η χώρα μας υπάρχει στο -έστω και προσωρινό- πρόγραμμα του ERC, λογικό είναι να μην έχουμε ελπίδες για WRC…

Πέραν αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurosport Events, εκτός πρωταθλήματος φαίνεται να μένουν κάποιοι παραδοσιακοί αγώνες, όπως αυτοί της Ιρλανδίας, της Εσθονίας και του Βελγίου. Από πλευράς χρονικού ενδιαφέροντος, η μεταφορά του Ράλλυ Κύπρου στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να δώσει στον αγώνα που διεξάγεται σε μικτές επιφάνειες μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ νέο χρώμα στο θεσμό θα δώσει το Ράλλυ Ρώμης, που είναι προγραμματισμένο για τις 15-17 Σεπτεμβρίου.
Αν και προς το παρόν η Eurosport Events ανακοινώνει οκτώ αγώνες, πρόθεσή της είναι το ημερολόγιο να συμπεριλάβει ακόμα δύο, με τους οδηγούς να “κρατούν” βαθμολογικά τα έξι καλύτερα αποτελέσματά τους.

Προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA 2017
2-4 Μαρτίου: Azores Airlines Ράλλυ (Πορτογαλία, χώμα)
31 Μαρτίου-2 Απριλίου: Θα ανακοινωθεί (Νότια Ευρώπη, χώμα)
4-6 Μαΐου: Ράλλυ Κανάριων Νήσων El Corte Inglés (Ισπανία, άσφαλτος)
2-4 Ιουνίου: Ράλλυ Ακρόπολις (χώμα)
16-18 Ιουνίου: Ράλλυ Κύπρου (Κύπρος, μικτό)
3-5 Αυγούστου: Ράλλυ Ρζέσζοου (Πολωνία, άσφαλτος)
25-27 Αυγούστου: Ράλλυ Μπαρούμ (Τσεχία, άσφαλτος)
15-17 Σεπτεμβρίου: Ράλλυ Ρώμης (Ιταλία, άσφαλτος)
6-8 Οκτωβρίου: Ράλλυ Λιέπαγια (Λετονία, χώμα)
3-5 Νοεμβρίου: Θα ανακοινωθεί (Κεντρική Ευρώπη, άσφαλτος)