Έτσι θα είναι το 2017 Polo R WRC

Πιο θεαματικά τα αγωνιστικά στο WRC από το 2017. Το Polo R WRC μας δείχνει μια πρώτη ματιά. 
Μια πρόγευση από τη νέα εποχή στο WRC μας δίνει η Volkswagen Motorsport με το σκίτσο του νέου Polo R WRC. Το αγωνιστικό του 2017 είναι πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ και πιο φαρδύ σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA που σχεδιάζουν να κάνουν το πρωτάθλημα ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ (WRC) αλλάζει από το 2017. Οι νέοι κανονισμοί επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία στη σχεδίαση των αγωνιστικών, μεγαλύτερη ισχύ αλλά και νέα “καλλούδια”. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί μια σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού Group B αλλά με λιγότερη τρέλα.
Στα πλαίσια των νέων κανονισμών, το Polo R WRC θα αποδίδει ισχύ 380 ίππων, 60 περισσότερους από το σημερινό μοντέλο, καθώς αυξάνεται ο περιορισμός της εισαγωγής στα 33mm. Ταυτόχρονα θα είναι ελαφρύτερο κατά 25 kg και πιο φαρδύ κατά 50mm. Σχεδιαστικά η ελευθερία στη σχεδίαση επιτρέπει τη δημιουργία μιας πιο επιθετικής αεροτομής, ενώ από πλευράς διαστάσεων το ελάχιστο μήκος πρέπει να είναι 3.900mm βάση κανονισμού και το ελάχιστο βάρος 1.75kg.
Ήδη το νέο 2017 Polo R WRC έχει περάσει μια σειρά από δοκιμές σε διάφορες συνθήκες, ωστόσο πολλά αναμένεται να αλλάξουν μέχρι το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου στο Rally Monte Carlo τον Ιανουάριο του 2017. Προς το παρόν απολαμβάνουμε το επίσημο σκίτσο αλλά και ένα σύντομο video από το φαρδύ Polo R κατά τις δοκιμές του περασμένου μήνα.