3ος Αγώνας Πρωταθλήματος Ταχύτητας στις 19-20 Οκτωβρίου

Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 και το Hellenic Time Trial Challenge 2019 θα επιστρέψουν για τον 3ο γύρο τους στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου.

Οι Αγώνες Ταχύτητας διανύουν αναμφίβολα περίοδο μεγάλης δόξας. Οι θεατές κατακλύζουν την πίστα των Μεγάρων και ο ανταγωνισμός σε κάθε κατηγορία τους σηκώνει στις μύτες των ποδιών τους. Στον προηγούμενο αγώνα, το ρεκόρ πίστας έσπασε για άλλη μια φορά, με το 57″ 389 που σημείωσε ο «Samino» με μια Lamborghini Huracan να αποτελεί πλέον το νέο στόχο για τους οδηγούς της Formula Saloon. Όλα δείχνουν ότι το επίπεδο θα ανέβει κι άλλο και οι χρόνοι θα πέσουν ακόμη περισσότερο στον 3ο αγώνα του θεσμού, που διοργανώνεται από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής με την έγκριση της Επιτροπής Αγώνων της ΟΜΑΕ.

Εκτός από τα πανίσχυρα αυτοκίνητα της Formula Saloon, στην πίστα θα δούμε ακόμη αγωνιστικά των Ομάδων Ν, Α, R και Ε, αυτοκίνητα Τουρισμού και πολύ εντυπωσιακά Ιστορικά. Παράλληλα με τους αγώνες του Πρωταθλήματος Ταχύτητας θα διεξαχθεί και ο αγώνας του επάθλου ατομικής χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge 2019. Τα αυτοκίνητα χωρίζονται στις κατηγορίες Stock, Sport και Extreme, ανάλογα με το επίπεδο βελτίωσής τους, σε έναν θεσμό που δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε οδηγό να αγωνιστεί στην πίστα με το καθημερινό του αυτοκίνητο.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει ξεκινήσει, και θα λήξει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, τόσο για τους αγώνες ταχύτητας όσο και για το HTTC, γίνονται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ, στο http://www.e-omae-epa.gr/.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο αγώνας είναι και ο 5ος γύρος της Super Season 2018-2019. Πρόκειται για το θεσμό που θα αναδείξει τον Υπερπρωταθλητή κάθε κατηγορίας, με τους νικητές να κερδίζουν τη δωρεάν συμμετοχή τους στο Πρωτάθλημα του 2020 –κάτι που ισχύει τόσο για τους οδηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όσο και για εκείνους του HTTC.