34ο Ράλλυ Φθιώτιδος σε ασφάλτινη version

Στο επόμενο χρονικό διάστημα η περιοχή της Φθιώτιδας με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας αναμένεται να φιλοξενήσει το 34ο Ράλλυ Φθιώτιδος, το διήμερο 6-7 Μαΐου, στην ασφάλτινη εκδοχή του αυτή τη φορά.

Ο αγώνας ματαιώθηκε! Διαβάστε εδώ το γιατί.

Πρόκειται για έναν αγώνα που τον είχαμε συνηθίσει όλοι με μικτή ή αμιγώς χωμάτινη μορφή, φέτος όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να αλλάξουν το πλάνο και να δημιουργήσουν ένα καθαρά ασφάλτινο πρόγραμμα ειδικών, συνολικού μήκους 80 χιλιομέτρων. Η περιοχή της Φθιώτιδος διαθέτει ποικιλία από όμορφες και ενδιαφέρουσες, για αγωνιζόμενους και θεατές, διαδρομές σε κάθε είδους επιφάνεια. Σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια του διήμερου αγώνα θα αποτελεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου θα βρίσκονται ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού, η ανασυγκρότηση και το Service Park.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 34ου Ράλλυ Φθιώτιδος θα ξεκινήσει το Σάββατο 6 Μαΐου με την γνωστή διαδρομή “Μπράλος-Σκαμνός” μήκους 15,6 χιλιομέτρων, η οποία χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα τόσο στο 8ο Ράλλυ Σπριντ Μπράλου. Έπειτα, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη Λαμία για ανασυγκρότηση και θα προετοιμαστούν για το δεύτερο σκέλος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου και περιλαμβάνει 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές. Ο λόγος για την Καλοσκοπή μήκους 13,17 χιλιομέτρων και τη Νέα Παύλιανη, η οποία έχει μήκος 19,05 χιλιομέτρων και διαφοροποιείται από ότι είχαμε συνηθίσει, καθώς θα διασχίζει το χωριό Σκαμνός με κατεύθυνση προς Λαμία. Με αυτό τον τρόπο, διαμορφώνεται ένας αγώνας 5 ειδικών διαδρομών και μήκους 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων, μέσα από την οποία θα κριθούν οι τελικοί νικητές.