37ο Ράλλυ Φθιώτιδος στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020

Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας, Ford Fiesta R5

Το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας», ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 37ου Ράλλυ Φθιώτιδος, στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020.

Το 56ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος συνεχίζεται με τον 2ο γύρο του θεσμού στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας, οι αγωνιζόμενοι θα βρεθούν σε γνωστές “Ακροπολικές” ειδικές διαδρομές της Φθιώτιδας. Η Α.Λ.Α.Λαμίας πρωτοτυπεί και για πρώτη φορά σε αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, θα υπάρχει προαιρετικό Shakedown το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Δίνοντας την δυνατότητα στα πληρώματα και τις ομάδες να προετοιμαστούν καλύτερα για τις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα, θυμίζοντάς μας “Παγκόσμιες” εικόνες. Πιο συγκεκριμένα στην ειδική διαδρομή στην περιοχή ΧΥΤΑ Λαμίας (παλαιότερα SD, και μέχρι πρόσφατα QF του Rally Acropolis), τα πληρώματα τα οποία το επιθυμούν θα πραγματοποιήσουν 4 ελεύθερα περάσματα.

Με γνώμονα την παρούσα κατάσταση και την διευκόλυνση όλων όσων εμπλέκονται στο 37ο Ράλλυ Φθιώτιδος, η οργανωτική επιτροπή ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των γνωστών και αγαπημένων ειδικών διαδρομών «Μοσχοκαρυά» και «Δίβρη». Για ακόμη μία φορά ως επίκεντρο του αγώνα θα είναι ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, με την ειδική «Μοσχοκαρυά», μήκους 18,42 χιλιομέτρων. Η δράση θα συνεχιστεί στη «Δίβρη» των 18,53 χιλιομέτρων, η οποία και είναι και η Power Stage του αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου loop, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το μοναδικό ενδιάμεσο service. Θα ακολουθήσει το δεύτερο πέρασμα από τις προαναφερθείσες διαδρομές. Μετά από 73,90 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Λαμία για τον τερματισμό.