38ο Ράλλυ Φθιώτιδος: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Τσουλόφτας-Ηλία

Νικητές χωρίς να απειληθούν σε κανένα σημείο του αγώνα το Κυπριακό πλήρωμα Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία με Volkswagen Polo R5, κέρδισαν όλες τις ειδικές διαδρομές του 38ου Ράλλυ Φθιώτιδος.

Το 38ο FORD Ντουλάκης Ράλλυ Φθιώτιδος, αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και Κυπέλλου Χώματος, και έδωσε μια καλή ευκαιρία στα πληρώματα να προετοιμαστούν κατάλληλα ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου σε παρόμοιες συνθήκες και ειδικές διαδρομές!

Στα του αγώνα, νικητές αναδείχθηκαν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία με Volkswagen Polo R5, οι οποίοι κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές, δείχνοντας την δυναμική των ίδιων και του αυτοκινήτου. Παράλληλα ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ στο οποίο θα λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ακόμη ένα πλήρωμα από την Κύπρο, οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου, επίσης με Volkswagen Polo R5. Οι τρεις φορές πρωταθλητές Κύπρου, δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των νικητών, σημείωσαν όμως αξιόλογους χρόνους και έδειξαν σταθερότητα στις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα.

Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσαν οι πάντα μαχητικοί Jourdan Serderidis-Frederic Miclotte (Skoda Fabia R5), οι οποίοι αν και “καθάριζαν” τις ε.δ., όλη την ημέρα κατάφεραν τελικά να χαμογελάσουν με την συνολική επίδοση τους. Στην τέταρτη θέση οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia R5), αντιμετώπισαν δυσκολίες με το στήσιμο του αυτοκινήτου τους και στην τελευταία ε.δ. του αγώνα ένα κλατάρισμα τα τελευταία τρία χιλιόμετρα του αγώνα τους στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκαν οι Λάμπρος Αθανασούλας-Νίκος Ζακχαίος (Mitsubishi Lancer EVO IX), οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία Ν. Στην επανεμφάνιση τους στους αγώνες, μάγεψαν με τις επιδόσεις τους, σημείωσαν κορυφαίους χρόνους και θύμισαν σε όλους, πόσο είχε λείψει από τους Ελληνικούς Αγώνες το συγκεκριμένο πλήρωμα. Στην έκτη θέση βρέθηκαν οι Σουηδοί Joakim Roman-Christoffer Back (Skoda Fabia R5), οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με τις ε.δ. του αγώνα!

Στην έβδομη θέση γενικής και δεύτερη στην κατηγορία Ν, τερμάτισαν οι Γιώργος Αθανασόπουλος-Σπύρος Μπαρδάκης (Mitshubishi Lancer EVO IX), ακολουθούμενοι από τους Βέλγους Filip Pyck-Peter Dehouck (Mitsubishi Lancer EVO X). Πρώτοι στην F2 και 10οι γενικής ήρθαν οι Γιάννης Αναγνωστάκος-Χρτήστος Μπακλώρης με Peugeot 208, κερδίζοντας κάθε ειδική του αγώνα στην κατηγορία τους.

Επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, το Ράλλυ Κορίνθου στις 31 Ιουλίου- 1 Αυγούστου.