38ο Rally Sprint Κορίνθου: Ξεκίνημα με μάχες

"Roustemis Panagiotis" - Σπύρος Κολτσίδας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και ανεβασμένη διάθεση, 37 πληρώματα πήραν εκκίνηση την περασμένη Κυριακή στο rally sprint Κορίνθου. Νικητής του αγώνα στέφθηκε ο “Roustemis Panagiotis” με τον Σπύρο Κολτσίδα (Mitsubishi Lancer EVO X), ο οποίος οδήγησε ταχύτατα, απέφυγε το λάθος και εκμεταλευόμενος την γνώση της ειδικής κέρδισε την μεγάλη μάχη της γενικής κατάταξης. Δεύτεροι, με διαφορά μόλις 6.71″ τερμάτισαν οι Γιάννης Μποζιονέλος – Βαγγέλης Παναρίτης (Mitshubishi Lancer EVO V) που εντυπωσίασαν με τα περάσματα τους. Στην τρίτη θέση οι πρωταθλητές Ελλάδας Γιάννης Μπαντούνας – Κώστας Σούκουλης που πίεσαν στο δεύτερο πέρασμα βάζοντας φωτιά στην μάχη της κορυφής, όμως ένα λάθος δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν περισσότερα.

El Nak Jr – Ανδρέας Βίγκος

Στην F2 οι El Nak Jr – Ανδρέας Βίγκος (Renault Clio R3) παρόλο το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο δεύτερο πέρασμα, οδήγησαν γρήγορα και εντυπωσιακά και κέρδισαν σχετικά εύκολα την F2 αλλά και την κλάση C3+C4. Στην δεύτερη θέση της F2 και την πρώτη της C5 τερμάτισαν, οι Θεόδωρος Τσάκαλος-Θεόδωρος Πανούτσος (Toyota Yaris), ενώ την τριάδα της F2 έκλεισαν οι Γιάννης Καββαδίας-Μιχάλης Φραγκου (Peugeot 206XS) που ήταν και πρώτοι στην κλάση C6.

Ο αγώνας αποτελούσε και τον πρώτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών, με τον Χρήστο Πλατή και την Βασιλική Νεοφωτίστου στο δεξί μπάσκετ του Peugeot GTI 1900 να κερδίζουν την πρώτη θέση. Πίσω τους βρέθηκαν οι Ελευθέριος Μανδρούκας-Νίκος Τσάδαρης με την πανέμορφη Porsche 911, ενώ την τριάδα έκλεισαν οι Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος-Χρήστος Μέστρος με Mazda 323.

Χρήστος Πλατής – Βασιλική Νεοφωτίστου