4ο Φθινοπωρινό Rally Αμαρύνθου: Κυρίαρχοι οι Αναπαλιοτάκης-Τσιούκας

Μετά από ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην όμορφη πόλη της Αμαρύνθου έπεσε η αυλαία για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ με έντονο συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της πρωτιάς. Κυρίαρχοι στο 4ο Φθινοπωρινό Rally Αμαρύνθου ήταν οι Αναπαλιοτάκης-Τσιούκας και το πυροβόλο όπλο Seat Ibiza Kit Car Evo 2, οι οποίοι κινήθηκαν βάση στρατηγικής και την δεύτερη ημέρα του αγώνα δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους.
Μεγάλοι νικητές οι Αναπαλιοτάκης – Τσούκας με SEAT Ibiza Kit Car Evo 2.

Πιο αναλυτικά στα του αγώνα, την πρώτη ημέρα στο 4ο Φθινοπωρινό Rally Αμαρύνθου και έπειτα από δύο ειδικές διαδρομές, στην πρώτη θέση επικράτησαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X, για λίγα μόλις δέκατα μπροστά από τους Καμπύλη-Τσαούσογλου με το Skoda Fabia S2000 που στη συνέχεια τους ταλαιπώρησε. Με την τριάδα να συμπληρώνουν οι νικητές του αγώνα Αναπαλιοτάκης-Τσιούκας, αφού προτίμησαν αρχικά να κινηθούν σε πιο συντηρητικό ρυθμό σε μια αρκετά γλιστερή ειδική διαδρομή.
Την δεύτερη ημέρα του αγώνα, στις ειδικές “Γυμνό” και “Τραχήλι”, Αναπαλιοτάκης-Τσιούκας με το Seat Ibiza Kit Car Evo 2 πήρανε θέση μάχης και ανεβάσανε ρυθμό προκειμένου να εξαλείψουν την εις βάρος τους διαφορά. Μια μάχη που είχα αρκετό ενδιαφέρον, αφού οι Καρπάνοι αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά που δημιουργούσαν από ειδική σε ειδική το πλήρωμα του Ibiza.
Με αυτό τον τρόπο, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Αναπαλιοτάκης-Τσιούκας, ακολουθώντας τους οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος στη δεύτερη θέση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φόρα ότι κινούνται σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αρκετούς για να αφήσουν στην τρίτη θέση και αρκετά δευτερόλεπτα πίσω, τους Καμπύλη-Τσαούσογλου που αντιμετώπισαν αρκετά μηχανικά προβλήματα με το Fabia S2000 και παρόλα αυτά τα ξεπέρασαν και κατάφεραν να τερματίσουν. Τέταρτη και πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη συμπλήρωσαν οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Γύζης-Γύζης (Renault Clio Williams) αντίστοιχα, έπειτα από τις διάφορες ατυχίες που αντιμετώπισαν και οι δύο σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Από το 4ο Φθινοπωρινό Rally Αμαρύνθου δεν έλειψαν δυστυχώς οι εγκαταλείψεις που ήταν 6 και στις κυριότερες συγκαταλέγονται αυτές των Νιώρα-Κακάλη (Subaru Impreza) και των Τασιόπουλου-Μπασιούκα (Citroen Saxo). Η άτυχη στιγμή του πληρώματος του Citroen Saxo είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η τελευταία διαδρομή του αγώνα και τα υπόλοιπα πληρώματα να κάνουν απλή διέλευση.
Οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Lancer Evolution X.

Τρίτοι γενικής οι Καμπύλης – Τσαουσόγλου με το Skoda Fabia S2000.

Φωτό: PhotoRallyPress