48ο Rally Sprint Θερμαϊκού: Ο τολμών νικά

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τόλμησε να μεταμορφώσει ένα ιστορικό αγώνα. Στην 48η εκδοχή του, το Rally Sprint Θερμαϊκού πήρε νέα πνοή και είχε τις κατάλληλες συνθήκες για θεατές και συμμετέχοντες. Με την πανηγυρική εκκίνηση στο Ωραιόκαστρο και την ειδική διαδρομή να βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά, ο ΑΟΘ έστησε έναν συμπαγή και καλοσχεδιασμένο αγώνα, που ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 20/10 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 15:00 το μεσημέρι.

Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Παναγιώτης Καμπύλης και Σταμέλος Σταύρος με Skoda Fabia S2000, οι οποίοι παράλληλα εξασφάλισαν και τον τίτλο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος για το 2019. Στη δεύτερη θέση οι Νίκος Σωτηριάδης και Θανάσης Καλίγκος με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, που πραγματοποίησαν ανταγωνιστικότατους χρόνους αφήνοντας πίσω τους τους Ποσειδώνα Γορίτσα και Απόστολο Σπύρου με ένα ακόμα Mitsubishi Lancer EVO δέκατης γενιάς.

Στη δικίνητη κατηγορία F2 οι Βασίλης Καραβασίλης και Κώστας Καρλιώτης με ένα Honda Civic Type R δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της πρώτης θέσης και παρά τις μικρές ατυχίες τους, επικράτησαν εύκολα πραγματοποιώντας εντυπωσιακά περάσματα. Η μάχη όμως για τη δεύτερη θέση κράτησε μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή με τελικούς νικητές τους Νίκο Βάτσο και Κυρλαγκίτση Μαρία οι οποίοι με ένα Renault Clio R3 επικράτησαν για μόλις 2,9 δευτερόλεπτα των Σίμου Θεοφανίδη και Λευτέρη Μαύρου με Peugeot 207 R3.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες οι Θεόφιλος και Σωτήρης Κατσιώνης με ένα Citroen Saxo επικράτησαν στην κατηγορία C4 ενώ στη C6 οι Pazonen και Απόστολος Κοτρώνης με Toyota Yaris. Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε πληρώματα και θεατές σε επίπεδο οργάνωσης και ασφάλειας όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 49ο Rally Sprint Θερμαϊκού που φήμες λένε ότι δε θα αργήσει πολύ!