4η Ανάβαση Λιβαδίου στις 5 Μαΐου

Για μια ακόμη χρονιά ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Ανάβαση Λιβαδίου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στις 5 Μαΐου 2019, στις 11:00 το πρωί οι αγωνιζόμενοι θα τεθούν αντιμέτωποι με το χρονόμετρο σε μια αγαπημένη ειδική διαδρομή για οδηγούς και θεατές. Φέτος η ανάβαση έχει αυξηθεί στα 4.700 μέτρα. Η αφετηρία βρίσκεται στο ίδιο σημείο, ενώ έχει μεταφερθεί μακρύτερα ο τερματισμός. Υπάρχει καλύτερη διαμόρφωση του service park, αλλά και ένας μεγαλύτερος χώρος προθέρμανσης.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, αναμένεται μεγαλύτερη απόλαυση για τους οδηγούς, ευκολότερη πρόσβαση για τους θεατές και καλύτερη προβολή των χορηγών. Ο ΑΟΘ μάλιστα μας προϊδεάζει με μία έκπληξη που αφορά την χρονομέτρηση και θέτει νέα standards πανελληνίως.

Και την φετινή χρονιά αρωγός και υποστηρικτής είναι ο Δήμος Θέρμης, και η τοπική κοινότητα Λιβαδίου. Θεσμοθετήθηκε από τον χορηγό μας MAXXIS για τον νικητή κάθε κατηγορίας έπαθλο 200 ευρώ σε δωροεπιταγή για αγορά ελαστικών.

Αλέξανδρος Δήμος - Ανάβαση Λιβαδίου

Συμμετοχές

Η συμμετοχή πρέπει να δηλωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αγώνων (ΣΔΔΑ) όπου οι αγωνιζόμενοι πληρώνουν το παράβολο το οποίο και ανέρχεται στα 80€ και τα υπόλοιπα 80€ θα πρέπει να πληρωθούν στον λογαριασμό 6559-137961-040 / Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης / Τράπεζα Πειραιώς. Οι συμμετοχές κλείνουν επίσημα και οριστικά την M. Παρασκευή 26 Απριλίου στις 23:59.

Ο αγώνας

Η αγωνιστική διαδικασία ξεκινάει το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει το διοικητικό και τεχνικό έλεγχο και στις 12:30 τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά (ο δρόμος θα κλείσει στις 11:30). Την Κυριακή 5 Μαΐου, το πρώτο αγωνιστικό θα στηθεί στην γραμμή της εκκίνησης στις 11:00 με τον δρόμο να κλείνει και πάλι στις 10:00. Μετά το πέρας του αγώνα θα ακολουθήσει η απονομή στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου.