5ο Athens Rally Sprint Άγιος Μερκούριος

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. συνδιοργανώνουν το 5ο Athens Rally Sprint στην ιστορική ασφάλτινη διαδρομή “Άγιος Μερκούριος” το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, το οποίο για φέτος θα περιλαμβάνει και ένα νυχτερινό πέρασμα!
Η πρόκληση της οδήγησης μετά τη δύση του ηλίου σε μια από τις πιο δύσκολες και τεχνικές διαδρομές της ιστορίας των ελληνικών αγώνων θα είναι μία ακόμα “περγαμηνή” για τους αγωνιζόμενους και μια εμπειρία για τους θεατές βγαλμένη από τη δεκαετία του 1980, όταν ο “Άγιος Μερκούριος” διεξαγόταν στη διάρκεια της νύχτας, στο πλαίσιο του Ράλλυ Παλλάδιο.
Το 5ο Athens Rally Sprint ανακτά φέτος την αρχική φορά που είχε η διαδρομή το 2014, με κατεύθυνση από τη Μαλακάσα (Σφενδάλη) προς στην περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων της Βαρυμπόμπης. Η αγωνιστική διαδρομή θα έχει μήκος 14,53 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί τρεις φορές, δύο στη διάρκεια της ημέρας και μία τη νύχτα. Η εκκίνηση είναι στο σημείο των τελευταίων οικιών της Μαλακάσας και ο τερματισμός λίγα μέτρα πριν από το φυλάκιο της Πυροσβεστικής. To Service Park του αγώνα θα στηθεί στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), στο χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Χωριού. Στο σημείο αυτό θα δοθεί και η εκκίνηση, στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ ο τερματισμός του αγώνα θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Θρακομακεδόνων, το ίδιο βράδυ.