50ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. στις 16-17 Σεπτεμβρίου

Μισός αιώνας Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και πάμε για το χρυσό, το επετειακό 50ο που δικαίως φέτος αξίζει λίγο παραπάνω την προσοχή μας. Το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. που διοργανώνει ο Α.Ο.Θ. το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, είναι ο μακροβιότερος αγώνας της χώρας μετά το Ράλλυ Ακρόπολις.
Στόχος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για φέτος είναι να εκπλήξει θετικά αγωνιζόμενους, θεατές αλλά και υποστηρικτές. Τα πληρώματα και βεβαίως οι θεατές, θα απολαύσουν τις υπέροχες ειδικές διαδρομές του Χολομώντα, εκεί όπου «ανδρώθηκε» η πλειοψηφία της αφρόκρεμας των Ελλήνων οδηγών αγώνων αυτοκινήτου. Ειδικές διαδρομές που στο σύνολό τους θα απαιτήσουν από τα πληρώματα το μέγιστο των δεξιοτήτων και από τα αγωνιστικά το μέγιστο της αντοχής τους.
Έτσι, η επιλογή των ειδικών διαδρομών αλλά και γενικότερα ο σχεδιασμός του αγώνα θα αποζημιώσουν από μόνα τους τον κόπο όλων όσων ανηφορίσουν στον μαγευτικό Χολομώντα.
Συνολικά 93 km ειδικών διαδρομών προκαλούν το αγωνιστικό ενδιαφέρον αλλά είναι έτσι μοιρασμένα ώστε να ικανοποιούν και τους θεατές. Ο αγώνας λοιπόν αποτελείται από έξι ειδικές διαδρομές, δύο το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και τέσσερις την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, οι οποίες είναι μοιρασμένες σωστά ώστε να μην υπάρχει κενό, με ζηλευτή ποικιλομορφία ώστε να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς αθλητές και με την σωστή δόση ρομαντισμού αποδίδοντας φόρο τιμής στην ιστορία του αγώνα.
Οι περσινοί νικητές Σκωκράτης Τσολακίδης-Χάρης Δήμος με Skoda Fabia R5.
Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες θα περάσουν τον τεχνικό έλεγχο στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ., ενώ από το ίδιο σημείο θα εκκινήσουν για την 1η ειδική, το μεγάλο Λιβάδι-Πετροκέρασα των 19,70 km και έναν κλασικό Χολομώντα με 23,20 km μέχρι να “δουν” το parc ferme στην κεντρική πλατεία του Πολυγύρου.
Η δεύτερη μέρα ξεκινάει με μια δύσκολη Παλαιόχωρα των 21,02 km ακολουθούμενη από δύο Τσουκαλάδες των 10,88 κμ έκαστος με ενδιάμεσο service και ένα Λιβάδι -power stage των 7,31 κμ που θα οδηγήσει τα καταπονημένα πληρώματα και τα αγωνιστικά τους εκεί από όπου ξεκίνησαν, στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. όπου και ο τερματισμός του αγώνα.
Το σλόγκαν του Α.Ο.Θ. για το 50ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. λέει «το συναρπαστικό ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν» και διακαίως ο Όμιλος έχει στήσει έναν συναρπαστικό αγώνα, έτσι όπως ξέρει και μας έχει δείξει εδώ και 5 δεκαετίες τώρα.
Το www.trcoff.gr είναι δίπλα στον Α.Ο.Θ. και στηρίζει το 50 Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ως χορηγός επικοινωνίας.

Διαδρομές-Αποστάσεις-Χρόνοι