52o Ράλλυ ΔΕΘ: Η αγωνιστική γιορτή της Θεσσαλονίκης

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα, τις συμμετοχές και αναλυτικό οδηγό παρακολούθησης ανά διαδρομή.

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Σεπτεμβρίου, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Ράλλυ ΔΕΘ. Πρόκειται για την αγωνιστική γιορτή της Θεσσαλονίκης που φέτος θα δει 45 πληρώματα να ανεβαίνουν στη ράμπα εκκίνησης. Η άκρως θετική ανταπόκριση των αγωνιζομένων στο κάλεσμα του ΑΟΘ επιβεβαιώνει πως ο όμιλος έχει σχεδιάσει και στήσει έναν πραγματικά υπέροχο αγώνα. Η ποιότητα συμμετοχών σε συνδυασμό με την κατανομή τους σε όλες τις κατηγορίες υπόσχονται δυνατές μάχες και θέαμα που θα έχουν την χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν την ερχόμενη Κυριακή σε μία από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα. Μάλιστα, στο 52ο Ράλλυ ΔΕΘ τρέχουν και τρία αγωνιστικά της κορυφαίας κλάσης R5 (Αναπολιοτάκης, Τσολακίδης, Παυλίδης) που μαζί με εννέα Lancer Exo θα δώσουν το ρυθμό στις ειδικές διαδρομές.

Δείτε όλες τις συμμετοχές του αγώνα εδώ.

Πρόγραμμα

Ο αγώνας που προετοίμασε ο ΑΟΘ έχει μικρές διαφορές σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του. Σκοπός των αλλαγώνη διευκόλυνση θεατών, μηχανικών και αγωνιζομένων και η αύξηση της προβολής πληρωμάτων και χορηγών. Ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων θα διεξαχθεί στη νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, από τις 14:00 έως τις 18:00. Στον ίδιο χώρο στις 20:30 θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση, ενώ τα αγωνιστικά θα διανυκτερεύσουν στην πλατεία Αριστοτέλους δίνοντας έτσι έναν πιο motorsport αέρα στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αφήσει το πλακόστρωτο της πλατείας στις 7:50 το πρωί και θα εκκινήσει στην πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα» στις 9:16. Το service park του αγώνα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα, ενώ μετά από 5 ειδικές διαδρομές οι αγωνιζόμενοι θα επιστρέψουν και πάλι στη νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. για τον τερματισμό, στις 16:39.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα εδώ.

Η συνέντευξη τύπου του 52ού Ράλλυ ΔΕΘ

Χθες τετάρτη, ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ο πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης, προλόγισε την συνέντευξη και αναφέρθηκε στη στήριξη που έδειξαν τόσο οι χορηγοί, όσο και οι δημοτικοί και κρατικοί φορείς στον αγώνα. Παράλληλα, μίλησε για τη συμβολή της HELEXPO ΔΕΘ στον όμιλο κατά τη διάρκεια της κρίσης, επισημαίνοντας ότι τα εύσημα πρέπει να αποδίδονται σε αυτούς που βοηθάνε τη δύσκολη στιγμή. Κλείνοντας εξέφρασε και το προσωπικό του όραμα, που θέλει το Ράλλυ ΔΕΘ να εξελίσσεται στον καλύτερο και ασφαλέστερο ασφάλτινο ελληνικό αγώνα με διεθνή απήχηση.

Ο πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ, Τάσος Τζίκας, περιέγραψε το Ράλλυ ΔΕΘ ως ένα διαχρονικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Σχετικά με τον όμιλο, είπε χαρακτηριστικά: «Η έκθεση αποτελεί ψυχή της πόλης μας. Ένα κομμάτι της ψυχής αυτής είναι και ο ΑΟΘ». Τέλος τόνισε τη σημασία που θα πρέπει να δείξει ο όμιλος στον τομέα της οδικής ασφάλειας και πρότεινε το επόμενο Ράλλυ ΔΕΘ να είναι συνδεδεμένο με την προσπάθεια για ασφαλέστερούς δρόμους όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Γιώργος Σιετής, ο επισήμανε τις μικρές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σχεδίαση του αγώνα, που σκοπό είχαν τόσο την διευκόλυνση πληρωμάτων και ομάδων υποστήριξης τους όσο και την προώθηση του αγώνα και των χορηγών με τη διανυκτέρευση και εκκίνηση το πρωί της Κυριακής των αγωνιστικών αυτοκινήτων από την πλατεία Αριστοτέλους. Ο αλυτάρχης του 52ου Ράλλυ ΔΕΘ, Φώτης Χαρατάσος, αφού αναφέρθηκε στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον εν λόγω αγώνα ο όμιλος. Ο κ. Χαρατάσος εστίασε την τοποθέτηση του στις συμμετοχές του αγώνα οι οποίες εκτός από ποιότητα και ποσότητα χαρακτηρίζονται και από μεγάλη γεωγραφική διασπορά. Αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό πληρωμάτων που συμμετέχουν στον αγώνα από το νησί της Κρήτης αλλά και στη συμμετοχή του Ιρλανδού συνοδηγού, Allan Haryman ο οποίος με το πολύ σημαντικό βιογραφικό του προσθέτει στη φήμη και προβολή του αγώνα. Η παρουσίαση του έκλεισε με το πολύ σημαντικό θέμα της ασφάλειας θεατών, αγωνιζομένων και στελεχών και τον τρόπο με τον οποίο τα σώματα ασφαλείας, τα στελέχη και οι διασώστες συνδράμουν σε αυτή.

Πως θα παρακολουθήσετε το 52o Ράλλυ ΔΕΘ

Το 52ο Ράλλυ ΔΕΘ απαρτίζεται από 5 ειδικές διαδρομές, σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη. Δύο από αυτές είναι επαναλαμβανόμενες, ενώ δύο μοιράζονται μέρος της διαδρομής για μια συμπαγή συνολικά σχεδίαση και με περιορισμένες μετακινήσεις για πληρώματα και θεατές. Δείτε στον αναλυτικό οδηγό (κατεβάστε τον από το σύνδεσμο πιο κάτω) όλες τις πληροφορίες για την κάθε ειδική διαδρομή, προσβάσεις θεατών αλλά και προτεινόμενα σημεία για ασφαλή παρακολούθηση.

Κατεβάστε τον αναλυτικό οδηγό εδώ.

Το trcoff.gr για μια ακόμη χρονιά στηρίζει τον αγώνα ως χορηγός επικοινωνίας.