Ράλλυ Ακρόπολις: 4ος ο Αθανασούλας στο τέλος του 1ου σκέλους

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης του ERC και στην 1η θέση ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα βρίσκονται μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του Ράλλυ Ακρόπολις οι Λάμπρος Αθανασούλας και Ηλίας Παναγιωτούνης.
Το πλήρωμα του Lascaris foundation Team Greece, ξεκίνησε την μέρα δυνατά κάνοντας τον τρίτο χρόνο γενικής και παρέμειναν εκεί μέχρι το τέλος των 3 πρώτων ειδικών διαδρομών. Στην συνέχεια μια λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, αλλαγή στην ρύθμιση της ανάρτησης, έκανε το Skoda Fabia R5 δυσκολότερο στην οδήγηση και έτσι το ελληνικό πλήρωμα υποχώρησε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με 19,5 δευτερόλεπτα διάφορα από τον 3ο της κατάταξης.
Μετά το τέλος της ημέρας επικεφαλής στη γενική κατάταξη του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με Ford Fiesta R5, ενώ ακολουθεί με μόλις 2 δευτ. διαφορά η έκπληξη του αγώνα, ο Ralfs Sirmacis με Skoda Fabia R5.
Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας ο Λάμπρος δήλωσε:

Ξεκινήσαμε καλά τις πρώτες τρεις ειδικές και είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό. Κάναμε όμως μια λάθος επιλογή στο Service, σκληραίνοντας το αυτοκίνητο, και αυτό εντέλει έγινε πιο νευρικό. Στην πρώτη ειδική του δεύτερου loop είχαμε ένα τετ-α-κε και χάσαμε περίπου 15 δευτ., ενώ παράλληλα νομίζαμε πως είχαμε κλατάρισμα. Στο βραδινό Service θα αλλάξουμε και πάλι το στήσιμο του αυτοκινήτου και αύριο θα παλέψουμε για μια θέση στο βάθρο. Οι ανταγωνιστές μας είναι πολύ γρήγοροι, αλλά πιστεύω πως είναι μέσα στις δυνατότητες μας να τερματίσουμε μέσα στην τριάδα!

Και για το κλείσιμο ένα onboard video με τους Έλληνες πρωταγωνιστές. Απολαύστε τους: