1ο Acropolis Rally Legends 2022: Ένας νέος θεσμός γεννιέται

Η ιστορία του ελληνικού αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεμάτη με θρυλικές αναμνήσεις, με πρωταγωνιστές μυθικούς οδηγούς και αυτοκίνητα-ορόσημα. Ορισμένοι από αυτούς τους θρύλους θα αναβιώσουν στο 15ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Ιτέα στις 4-5 Ιουνίου 2022.

Ο νεοσύστατος θεσμός Acropolis Rally Legends θα συμβάλλει στην αναβίωση ορισμένων από αυτούς τους θρύλους από τη δεκαετία του 1990, καθώς σε αυτόν θα μπορούν να συμμετάσχουν αυτοκίνητα των κατηγοριών Α και Ν με ημερομηνία έκδοσης Δελτίου Αναγνώρισης FIA από την 1η Ιανουαρίου 1991 μέχρι και τη 31η Δεκεμβρίου 1999.

Οι συμμετέχοντες στο θεσμό αυτό θα ακολουθήσουν ακριβώς στα χνάρια του 15ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, που αναβιώνει πανηγυρικά φέτος. Θα λάβουν εκκίνηση κάτω από τον Παρθενώνα και θα τερματίσουν στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ ενδιάμεσα θα αγωνιστούν στις ίδιες Ειδικές Διαδρομές. Συγκεκριμένα, στις 11 κλασικές και εμβληματικές ΕΔ οι αγωνιζόμενοι του 1ου Acropolis Rally Legends θα έχουν τη δική τους σειρά εκκίνησης, μετά τους αγωνιζόμενους του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, που με τα Ιστορικά αυτοκίνητά τους είναι και οι «πρωταγωνιστές» του αγώνα.

Σε επίπεδο διακρίσεων, θα μπορούν να διεκδικήσουν τη Γενική κατάταξη του αγώνα Acropolis Rally Legends, τη γενική της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Ν, τη Γενική στα Δικίνητα ατμοσφαιρικά έως 2000 κ.εκ. (F2) και στα Δικίνητα ατμοσφαιρικά έως 1600 κ.εκ. (F3) – καθώς φυσικά και τη διάκριση στις κλάσεις τους.

Το 1ο Acropolis Rally Legends συνοδεύεται από τη φιλοδοξία της οργάνωσης να καθιερωθεί στο πλαίσιο του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε να προσφέρει -και σε λίγο νεαρότερους θεατές- μοναδικές αναμνήσεις και συγκινήσεις του λίγο πιο πρόσφατου παρελθόντος, με εμβληματικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους οδηγούς της ιστορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Αυτά, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες συγκινήσεις του κυρίως αγώνα που επιφυλάσσουν οι αγωνιζόμενοι τόσο με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα περασμένων δεκαετιών της κατηγορίας Sporting, όσο και με ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά και άρτια συντηρημένα κλασσικά αυτοκίνητα του αγώνα Regularity. Ο τελευταίος θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και φυσικά σε διαφορετικές διαδρομές. Έχει επιλεγεί από τη FIA μάλιστα, ως ένας από τους προκριματικούς αγώνες που οδηγούν στον μεγάλο τελικό του FIA Regularity Trophy 2022. Το 15ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, κατά συνέπεια, θα επαναφέρει μνήμες, εικόνες, μυρωδιές και ήχους από όλες τις δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, σε μια γιορτή του ελληνικού «εθνικού μας αγώνα».