Έχουμε αγώνα! Έχουμε Ράλλυ Ακρόπολις. Η εκκίνηση δόθηκε χθες κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ακολούθησε η υπερ-ειδική στο Σύνταγμα.

Ναι, υπερ-ειδική, ένα υπερθέαμα που παρόμοιο δεν έχουμε ζήσει ποτέ εως σήμερα. Το Ράλλυ Ακρόπολις, αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στην πλατεία Συντάγματος! Τα καλύτερα rallycars στον κόσμο, με τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο να κάνουν donuts μπροστά στην Ελληνική Βουλή. Νωρίτερα οδηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, από την Ακρόπολη, τις Στήλες του Ολυμπίου Διός και το Ζάππειο. Αυτά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ κάθε μέρα. Η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου Motrosport και οι λάτρεις του WRC παγκοσμίως, είδαν μια Αθήνα να γιορτάζει!

Ο ενθουσιασμός ήταν τεράστιος για όλους, κυρίως για εμάς τους Έλληνες. Αφού μετά από 8 χρόνια βλέπουμε και ακούμε τη μουσική του “παγκόσμιου”, τα σκασίματα από τις εξατμίσεις που μαζί με τη μυρωδιά καμένου ελαστικού και ζεστού μετάλλου συνθέτουν το DNA των αγώνων. Μη γελιέστε, αυτό είναι το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που έχει διοργανώσει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Σε μια πλατεία Συντάγματος που θύμισε Μονακό, με ανθρώπους σε κερκίδες και μπαλκόνια, στο απόλυτο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η χαρά των οδηγών απερίγραπτη! Το δήλωναν όλοι χθες, ότι είναι πολύ ωραίο να οδηγείς και πάλι μπροστά σε τόσο κόσμο. Τους είχε λείψει άλλωστε με την πανδημία. Εντάξει, η διαδρομή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, 4 γωνίες και δυο βαρέλια, ευκολότερη και από μια τυπική “δεξιοτεχνία”. Όμως δεν είναι το τεχνικό του θέματος που την κάνει θεαματική! Είναι το ότι έγινε εκεί ακριβώς που έγινε, με τον τρόπο που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης.

Ναι, το ΟΑΚΑ πριν χρόνια ήταν πιο ενδιαφέρον και πιο “μαγευτικό” ως ατμόσφαιρα, όμως εδώ μιλάμε για WRC. Όπως και να το κάνουμε δεν το βλέπουμε και τόσο συχνά σε δημόσιους δρόμους, πόσο μάλλον σε κεντρικότατο σημείο πρωτεύουσας χώρας. Φανταστείτε το ράλλυ Ιταλίας, το ράλλυ Σαρδηνίας, να ξεκινούσε με ειδική διαδρομή γύρω από το Κολοσσαίο, στη Ρώμη. Έτσι είδαν τον “αγώνα των θεών”, το δικό μας ράλλυ Ακρόπολις χθες, εκατομμύρια θεατές από κάθε γωνιά του κόσμου. Και οι φωτογραφίες από το Σύνταγμα συνεχίζουν και κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι

Ο Sebastien Ogier κατέκτησε την COSMOTE 5G Athens Stage, όντας μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Elfyn Evans και 8 δέκατα του δευτερολέπτου από τον τρίτο, Kalle Rovanpera. Τρία Toyota Yaris στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης, εμπρός από τρία Hyundai i20N. Ο Ogier, μετά την ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα είπε ότι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία και οι θεατές του έδωσαν ενέργεια! Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσει και πάλι ο αγώνας μας την αίγλη του.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Πλέον, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στα ελληνικά βουνά. Για περισσότερα από 290 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε 14 απαιτητικές ειδικές διαδρομές, οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την απόλυτη μάχη με το χρονόμετρο, στοχεύοντας να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Του πιο σκληρού αγώνα του WRC.