Ράλλυ Ακρόπολις: 48 πληρώματα στην εκκίνηση

Σε λίγη ώρα η εκκίνηση του εθνικού μας αγώνα! Η πανηγυρική εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα γίνει στην Ακρόπολη βεβαίως, και θα ακολουθήσει, η COSMOTE 5G Athens Stage στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά τη λίστα εκκίνησης θα τη βρείτε εδώ.

Νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε και το shakedown του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τον Kalle Rovanperä να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο. Ο Thierry Neuville σημείωσε τον δεύτερο χρόνο γενικής κατάταξης και ο Ott Tänak τον τρίτο. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, με λάσπη και αρκετά γλιστερά σημεία. Ας δούμε τι είπαν οι πρωταγωνιστές του αγώνα:

SEBASTIEN OGIER/JULIEN INGRASSIA

Θύμιζε περισσότερο ράλλυ RAC. Οι συνθήκες δεν είναι κάτι που περιμέναμε. Θα προσπαθήσουμε να κρίνουμε την πρόσφυση. Δεν έχουμε κάνει δοκιμές σε συνθήκες σαν αυτές.

ELFYN EVANS/SCOTT MARTIN

Είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι στην Ουαλία. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, όμως θα είναι πολύ δύσκολα.

THIERRY NEUVILLE/MARTIJN WYDAEGHE

Δεν περιμέναμε τέτοιες συνθήκες. Οι αναγνωρίσεις ήταν πολύ δύσκολες. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τον καιρό τις επόμενες ημέρες. Ελπίζουμε να είναι καλύτερα.

KALLE ROVANPERÄ/JONNE HALTTUNEN

Δεν περιμέναμε αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα. Είναι πολύ διαφορετικά. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Το βάθρο είναι πάντοτε ένας στόχος για εμάς. Θα δούμε τι θα συμβεί.

OTT TÄNAK/MARTIN JÄRVEOJA

To shakedown ήταν αρκετά λασπωμένο. Ελπίζουμε πως θα είναι ένα στεγνό και κανονικό Ράλλυ Ακρόπολις.

GUS GREENSMITH/CHRIS PATTERSON

Δεν έβλεπα πολλά στις αναγνωρίσεις, λόγω της ομίχλης. Το shakedown ήταν λασπωμένο, όμως δεν ήταν τόσο κακό. Υπήρχε περισσότερη πρόσφυση από ό,τι περιμέναμε, ακόμη και με τα σκληρά ελαστικά.

DANI SORDO/CANDIDO CARRERA

Ορισμένες ειδικές διαδρομές είναι πολύ κακές. Είχαμε ένα μικρό θέμα με το αυτοκίνητο, θα το δούμε στο σέρβις. Οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές για Ελλάδα.

ADRIEN FOURMAUX/RENAUD JAMOUL

Δεν περιμέναμε αυτές τις συνθήκες όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Η διαδρομή ήταν πολύ γλιστερή. Θα είναι μια πρόκληση, επειδή οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές από ειδική σε ειδική.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΕΡΔΕΡΙΔΗΣ/FRED MICLOTTE

Πολύ δύσκολο και γλιστερό shakedown. Ήδη είχαμε μια μικρή έξοδο σε αριστερή στροφή.

ANDREAS MIKKELSEN/ELLIOTT EDMONDSON

Οι συνθήκες στις αναγνωρίσεις ήταν πολύ δύσκολες. Ο αγώνας δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα, πρέπει να είσαι έξυπνος. Ελπίζω πως ο καιρός θα βελτιωθεί. Έχουμε ένα πρωτάθλημα να κυνηγήσουμε.

MADS OSTBERG/TORSTEIN ERIKSEN

Αυτές είναι διασκεδαστικές συνθήκες. Μου άρεσε αυτή η διαδρομή. Πρέπει να προστατεύσουμε τα μαλακά ελαστικά, εδώ απλά ελέγχουμε τα πάντα.

OLIVER SOLBERG/AARON JOHNSTON

Ήταν απαιτητικό. Υπήρχε περισσότερη πρόσφυση στην αρχή, όμως στην άσφαλτο είχαμε μισό τετ-α-κε. Έχουμε τα σκληρά ελαστικά, οπότε είμαστε εντάξει. Θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου.