Τρία εργοστασιακά ADAM R2 στο ERC Junior

Με μία ισχυρή ομάδα τριών αυτοκινήτων η Opel Rallye Junior Team θέτει ως στόχο το “χατ τρικ” για το 2017, να κατακτήσει δηλαδή τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της στο FIA ERC Junior. Τρεις νέοι, ταλαντούχοι οδηγοί με Opel ADAM R2, ο καθένας με διαφορετικό αγωνιστικό υπόβαθρο, θα αντιμετωπίσουν φέτος τα μεγαλύτερα ταλέντα των ράλι στην Ευρώπη, ακολουθώντας τα χνάρια των πρωταθλητών του ERC Junior, Εmil Bergkvist (2015) και Marijan Griebel (2016).
Ο Βρετανός Christopher Ingram είναι αυτός με τη μεγαλύτερη εμπειρία σε διεθνείς αγώνες. Ο 22χρονος από το Manchester έχει θέσει υψηλούς στόχους για φέτος κοιτάζοντας τον τίτλο οδηγών στο FIA ERC Junior, έχοντας δίπλα του τον Elliott Edmondson, επίσης 22 ετών. Ο Jari Huttunen από τη Φιλανδία, κάνει φέτος το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός οδηγός της Opel στο δεύτερο ADAM R2. Με 6 νίκες σε 7 αγώνες στο 2016 ADAC Opel Rallye Cup, ο 22χρονος προωθήθηκε στην εργοστασιακή ομάδα της Opel ως κάτοχος του τίτλου στο καλύτερο κύπελλο ράλι της Ευρώπης αλλά και ως νικητής της διαδικασίας επιλογής οδηγών. Με συνοδηγό τον έμπειρο Antti Linnaketo (37 ετών), στοχεύει στην αποκόμιση εμπειριών σε διεθνείς αγώνες ώστε να αναρριχηθεί στην κορυφή το συντομότερο δυνατόν. Στο τρίτο αυτοκίνητο θα βρεθεί η Ιταλίδα Tamara Molinaro, η οποία κάνει ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα της ως οδηγός ράλι. Στα πλαίσια ενός κοινού προγράμματος προώθησης ταλέντων ανάμεσα στην Opel, τη Red Bull και την Pirelli, η μόλις 19χρονη θα δώσει τη μάχη της απέναντι στην ελίτ νέων ταλέντων από την Ευρώπη. Συνοδηγός της θα είναι η έμπειρη Ursula Mayrhofer, 32 ετών, από την Αυστρία.
Έξι αγώνες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, υποδέχονται τους εργοστασιακούς οδηγούς της Opel αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στο ERC Junior το 2017. Στο ημερολόγιο συμπεριλαμβάνονται θεαματικά χωμάτινα ράλι στις Azores της Πορτογαλίας, στην έναρξη της σεζόν, αλλά και στη Λετονία στο φινάλε, ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν γρήγορα ασφάλτινα ράλι στα Κανάρια, στην Πολωνία, στην Τσεχία και στην Ιταλία. Οι τρεις οδηγοί της Opel Rallye Junior θα έχουν και μια μοναδική ευκαιρία να τρέξουν στο Γερμανικό γύρο του FIA WRC, στο ADAC Rallye Deutschland στις 17-20 Αυγούστου.

Ημερολόγιο FIA ERC Junior 2017

  • 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου Azores Airlines Rally (Πορτογαλία, χώμα)
  • 4 – 6 Μαΐου Rally Islas Canarias El Corte Inglés (Ισπανία, άσφαλτος)
  • 3 – 5 Αυγούστου Rally Rzeszow (Πολωνία, άσφαλτος)
  • 25 – 27 Αυγούστου Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία, Άσφαλτος)
  • 15 – 17 Σεπτεμβρίου Rally di Roma Capitale (Ιταλία, άσφαλτος)
  • 6 – 8 Οκτωβρίου Rally Liepāja (Λετονία, χώμα)