Οι εκδηλώσεις στην υπερειδική του ΟΑΚΑ συνεχίζονται με αγώνες Drift αλλά και ατομική χρονομέτρηση, αυτό το Σαββατοκύριακο και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Το Ολυμπιακό Στάδιο υποδέχεται και πάλι αγωνιστικά αυτοκίνητα στην υπερειδική διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις, το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου 2022. Αυτή τη φορά για ένα διαφορετικό θέμα αλλά και ελεύθερη είσοδο των θεατών στο ΟΑΚΑ. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τις δράσεις με εκπαίδευση οδηγών της ΕΛ.ΑΣ., της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και του Λιμενικού, παραχωρεί το ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ στην ΟΜΑΕ και στους Έλληνες λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου.

Έτσι το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί αγώνας All Stars Drift Race με θεαματική επίδειξη πλαγιολισθήσεων και καπνού. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει το All Stars Race, ένας αγώνας ατομικής χρονομέτρησης των οδηγών/πληρωμάτων και των αυτοκινήτων των άλλων κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σήμερα Παρασκευή διεξάγεται ο διοικητικός και τεχνικό έλεγχο, αρχικά για τον αγώνα All Stars Race στον προαύλιο χώρο της ΟΜΑΕ και θα ακολουθήσουν τα οχήματα για το All Stars Drift Race στις 17:00-20:00 στην Πύλη Α του ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Η πίστα στο εσωτερικό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας έχει τροποποιηθεί κατάλληλα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των αγώνων Drift. Η χάραξη παρέμεινε η ίδια, ωστόσο άλλαξε σημαντικά το πλάτος φτάνοντας στα 14 μέτρα. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε ζευγάρια, σε μάχες με πολύ καπνό, door to door συναγωνισμό, για να προσφέρουν απλόχερα το συγκλονιστικό θέαμα της κατηγορίας Pro (Drift 1).

Ο αγώνας All Stars Drift Race του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 10:00 με τα ελεύθερα περάσματα των αγωνιζόμενων, ενώ από τις 12:45 θα διεξαχθούν τα βαθμολογημένα περάσματα. Στις 17:30 θα ξεκινήσει η διαδικασία των ελεύθερων περασμάτων ανά ζευγάρια, ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί από 19:00 έως 22:30, που θα αποτελέσει και το αποκορύφωμα του θεάματος το Σάββατο. Όσο για τον αγώνα All Stars Race της Κυριακής, η δράση θα ξεκινήσει στις 10:00 με ελεύθερα περάσματα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Και οι δύο αγωνιστικές ημέρες θα προβληθούν τηλεοπτικά από την Cosmote TV, ενώ η είσοδος στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι ελεύθερη όλο το διήμερο.