Η αγωνιστική Alpine A110 Cup

Πριν καν προλάβει να κυκλοφορήσει η νέα Alpine A110 και η αγωνιστική εκδοχή του γαλλικού σπορ αυτοκινήτου είναι έτοιμη να βγει στις πίστες. Αυτή είναι η A110 Cup και θα τρέξει σε ένα νέο πρωτάθλημα ενιαίου τύπου που θα διεξαχθεί σε πίστες της Ευρώπης.
Το αυτοκίνητο έχει ήδη πάρει έγκριση τύπου από την FIA και είναι έτοιμο προς διάθεση σε ιδιώτες που επιθυμούν να τρέξουν στο νέο ενιαίο πρωτάθλημα. Το κόστος του αυτοκινήτου υπολογίζεται περί τις 100.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στο Alpine Europa Cup κοστίζει 20.000 ευρώ. Η εταιρία αναφέρει πως οι νικητές του θεσμού θα μοιραστούν έπαθλα άνω των 160.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Η νέα Alpine A110

Όσον αφορά στις αλλαγές που δέχθηκε η Alpine A110, αυτές περιορίζονται στη νέα ανάρτηση της Öhlins, τις αγωνιστικές ζάντες αλλά και τα φρένα της Brembo με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός. Μαζί με full rollcage, η A110 Cup ζυγίζει λιγότερο από τα 1.050 kg της έκδοσης δρόμου, ενώ μοιράζεται και τον ίδιο turbo κινητήρα 1.8 λίτρων που για την περίσταση έχει αυξημένη ισχύ στους 270 ίππους, χάρη στη νέα εξάτμιση και την αγωνιστικού τύπου ECU. Η μετάδοση της κίνησης μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού 6-τάχυτου κιβωτίου.