Η Γαλλική Alpine ετοιμάζεται για απόβαση στις ΗΠΑ και στη θρυλική ανάβαση Pikes Peak. “Όπλο” της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το ειδικά διασκευασμένο Α110 Pikes Peak!

Η μεγαλύτερη, δυσκολότερη και πιο απαιτητική ανάβαση στον πλανήτη είναι το θρυλικό Pikes Peak. Ένας αγώνας που έχει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, αφού εκεί συγκεντρώνονται μερικά από τα ταχύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα αλλά και διάσιμοι οδηγοί από κάθε ήπειρο. Φέτος δίνει το παρόν και η Alpine, η οποία ήδη προετοιμάζεται από τον περασμένο Νοέμβριο. Ήδη εδώ και μερικές εβδομάδες μια Alpine A110 με τον κωδικό “Pikes Peak” δοκιμαζόταν στο Drome της Γαλλίας και στο Val Thorens στις Γαλλικές Άλπεις, όπου σε υψόμετρο έως τα 2.300 μέτρα εξετάστηκαν οι τεχνικές λύσεις σε κινητήρα και αεροδυναμική. Πλέον το αυτοκίνητο ξεκίνησε το ταξίδι του για τις ΗΠΑ και το Κολοράντο, όπου τον Ιούνιο θα διεξαχθεί το Pikes Peak International Hill Climb.

Θυμίζουμε πως εδώ και μερικά χρόνια, η ανάβαση διεξάγεται αποκλειστικά σε ασφάλτινη διαδρομή στα Rocky Mountains. Η εκκίνηση δίνεται σε υψόμετρο 2.865 μέτρα, ενώ ο τερματισμός γίνεται περίπου 1.440 μέτρα ψηλότερα. Δικαίως λοιπόν, η ανάβαση αυτή πήρε και το παρατσούκλι “αγώνας προς τα σύννεφα”. Η διαδρομή των 19,93 χιλιομέτρων αποτελείται από 156 στροφές, ωστόσο η μεγαλύτερη και σημαντικότερη δυσκολία στο Pikes Peak είναι η υψομετρική διαφορά. Όσο τα αυτοκίνητα ανεβαίνουν στη διαδρομή μεταβάλλεται η πίεση του αέρα στην ατμόσφαιρα και μειώνεται το οξυγόνο. Κάτι που σημαίνει περισσότερη κόπωση για τους οδηγούς και βεβαίως σταδιακά μειωμένη απόδοση για τα αυτοκίνητα. Βάλτε και όλα τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε αυτά τα ύψη, σε συνδυασμό με τον εκτυφλωτικό ήλιο και έχουμε έναν αγώνα που φέρνει οδηγούς και μηχανές στα όρια τους!

Φέτος το Pikes Peak International Hill Climb έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 25 Ιουνίου.