Ανάβαση Κύμης στις 28-29 Μαΐου 2022 με 57 συμμετοχές

Με 57 συμμετοχές θα διεξαχθεί η επετειακή 20η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου. Η εν λόγω Ανάβαση αποτελεί τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Ως είθισται, έτσι και φέτος η 20η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, ο οποίος στηρίζει με κάθε τρόπο τη διοργάνωση του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια. Οι 57 “μονομάχοι” εκτός από το χρονόμετρο θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις 52 απαιτητικές στροφές της διαδρομής στον στόχο προς την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης.

Περνώντας στο κομμάτι των συμμετοχών, η Ομάδα Ν συγκέντρωσε 9 συμμετοχές οι οποίες υπόσχονται μάχες στο όριο. Η Ομάδα Α, με 11 συμμετοχές θα χαρίσει σπουδαίες επιδόσεις και μοναδικές συγκινήσεις ενώ οι 12 συμμετοχές της Ομάδας Ε, θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση. Η πολυπληθέστερη Ομάδα είναι αυτή της Formula Saloon με 25 συμμετοχές. Τα θηριώδη αγωνιστικά “’οπλα” της Formula Saloon αναμένεται για ακόμη μία φορά να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους βρεθούν στην απαιτητική διαδρομή της Ανάβασης Κύμης.

Η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου.